Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / Arcápolás száraz bőrűeknek

Arcápolás száraz bőrűeknek

A száraz bőr minden mosakodás után húzódik, feszül, a legkisebb széltől kipirul és foltos lesz. Amennyiben ezt tapasztaljuk fokozott gondot kell fordítanunk arcbőrünk ápolására és tisztítására. Mosakodásnál, ha arcbőrünk érzékeny a langyos szappanos vízzel való tisztításra, akkor használjunk arctejet. Az arctejes vattát addig váltogassuk amíg a vatta teljesen tiszta nem marad. Utána leöblíthetjük az arcunkat vízzel, és egy kellemes frissítő hatást kapunk.
Mindennap használjunk hidratáló, vitaminos krémet, és ha lehet olyan alapozót használjunk ami védi a száraz bőrt az időjárás szárító hatásától.
Az éjszakai bőrápoláshoz erősen zsírozó, vitaminokban és bőrtápláló anyagokban gazdag krémet használjunk, amelyet az arcbőrünk könnyen beszív. Ha a száraz bőrre alkalmazott krém megáll az arcunkon, nehezen szívódik be, akkor az a krém nem jó. Az a jó krém amelyik pillanatok alatt beszívódik „eltűnik” az arcbőrünkről.
Száraz bőr esetén fokozott gondot kell fordítani a szemkörnyékére is. Gyakran használjunk szemránc krémet, amennyiben szükséges, ne csak a szem körüli bőrfelületre kenjük a krémet, hanem az arc egyéb ráncosodására hajlamos részeire is.
Nagyon jót tesz a száraz bőrnek, ha hetenként egyszer arcpakolást készítünk. Az arcpakoláshoz keverjük össze a tejszínt, tojássárgáját, finom étolajt, margarint, reszelt főtt vagy nyers burgonyát. A pakolás után arcbőrünk friss, üde és fiatalos lesz.
A száraz bőrűek az arcápolásra fokozottabban figyeljenek, mert a száraz bőrtípus a hajlamos korai ráncosodásra.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Hozzászólás