Kezdőlap / Hitel / Az adósságrendező hitel háttere

Az adósságrendező hitel háttere

Egyre többen kerülnek olyan helyzetbe, hogy hiteleik bedőlése miatt kilátástalannak látják az anyagi helyzetüket és jövőjüket. Számukra talán az egyetlen lehetőség az adósságrendező hitel lehet, azonban óvatosnak kell lenni, és nem árt odafigyelni a hitelkínálat minden apró részletére.
Számos bank kínál reklámjaiban adósságrendező hiteleket kedvező feltételekkel megoldásként. Ezek olyan hitelek, amiből a korábban keletkezett tartozás kedvezőbb feltételekkel fizethető vissza, és ha történetesen több hitelünk van, ennek segítségével havonta csak egy bank felé kell törlesztenünk kötelezettségünket. A reklámok azonban nem nyújtanak teljes körű tájékoztatást, ezért érdemes tanulmányozni, hogy a fix havi részletek mellett esetleg milyen rejtett költségek léphetnek fel. A pluszköltségek között a legtetemesebb az értékbecslés költsége, ami bár egyszeri kifizetést igényel, de akár több tízezer forint is lehet, hiába a havonta fizetendő alacsony kezelési költség és kamat.
Devizahitel esetén valószínű, hogy az adott deviza árfolyama jelenleg lényegesen magasabb, mint a hitel felvételekor. Ez sajnos azt jelenti, hogy bár az adósságrendező hitel kamata kedvező és fix, a tetemes tartozás miatt mégis nagy összegű hitel felvételére van szükség, ami magasabb hiteltörlesztést, valamint hosszabb futamidőt eredményez. A hitelt ingatlanfedezettel nyújtják a bankok, és ha a magas árfolyam miatt az adott ingatlan nem elegendő fedezetként, akkor kiegészítő ingatlanfedezetre is szükség van.
Ha lakáshitelről van szó, akkor plusz tételként az illetékfizetés költsége is fellép. Ennek aktuális összegéről és érvényességéről minden esetben csak az adott bank tud tájékoztatást adni. Ezek a banki kondíciók sok esetben csak 6-12 hónapig érvényesek, lejártuk után pedig jelentősen megnövekedhetnek kiadásaid.
Fontos, hogy csak olyan adósságrendező hitelszerződést köss meg, amelynek minden részletével tisztában vagy, hogy ne kerülhess még nagyobb adósságcsapdába!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vállalkozói hitel kezdőknek

A mai bizonytalan világban, amikor a munkaerőpiacon folyamatos leépülés tapasztalható egyre többen gondolkodnak abban a …

Leave a Reply