Kezdőlap / Horvátország turisztikai látnivalók / Az Adria ékszere, vagyis Rovinj érdekességei

Az Adria ékszere, vagyis Rovinj érdekességei

Az egy legromantikusabb város a horvát tengerparton a hazánkhoz is közel eső Rovinj. Szépségéből adódóan az Adria ékszerének is szokták nevezni.
Mint máshol, itt is tért hódított a turizmus, de az Isztriai- félsziget nyugati partján található kisváros ma is megmaradt aktív halászfalunak. Ennek köszönhető, hogy a piacon minden reggel friss halat vehetünk.
Az olasz időkből, megmaradt a város velencei hangulata a macskaköves kacskaringós utcákkal, a pálmafás tengerpartokkal, és hangulatos házaival.
A városban és környékén számottevő régészeti feltárásokkal találkozhatunk, mid az illír, mind a velencei ,mind a római időkből.
Rovinj jelképévé vált a Szent Eufémia templom. Felsétálva harang tornyába, csodálatos panoráma látkép tárul elénk a tájról és a városról. Napsütéses időben akár Velencéig is ellehet látni.Másik érdekessége a sok közül a Szentháromság kápolna, mely valószínűleg a város legrégebben épített épülete.
Tengerpartjai finom homokosak, néhol enyhén kavicsosak, de mindennel felszerelve várják az oda látogatókat, és még azok akik nagycsaládosan érkeznek is biztosan jól érzik magukat ott.
Emellett a kirándulni vágyóknak érdemes ellátogatni a Palud-láphoz, hisz ott is emlékezetes tájképet kaphatunk. Vagy még ellátogathatunk a Romualdo-barlanghoz is, mely a Lim- csatorna déli oldalán lelhető fel.
Nem szabad kihagynunk a Cave di Monfiorenzo kőfejtőt se, hiszen az ide látogatók egy egész földtani emlékművet csodálhatnak meg.
A hőmérséklet nyáron átlagosan 28 fok ,így nem kell aggódnunk a hideg miatt. Érdemes ott nyaralni, mivel Horvátország egyik ékköve.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lássuk a csodás Horvátországot!

Horvátország közép-európa egyik állama,Magyarország déli szomszédja.A két ország 800 éves közös történelemre tekint vissza,hiszen 1102 …

Hozzászólás