Karlobag érdekességei

Karlobag Észak -Dalmáciában , a Pag-szigettel szemben fekszik. A Velebit -csatorna partján található.A szárazföldi oldalán a Velebit hegység húzódik.
A Római korban a Velgium nevezetű falu feküdt helyén. Ezután a középkori Bag falu a török-spanyol háború során elpusztult. Ennek romjai megtalálhatóak a falu felett. 1572 építtette újjá II. Károly. Róla kapta mostani nevét.
A klíma ideális, így lehetőségünk van a napozása,a fürdőzésre, és ha úgy tartja kedvünk kirándulhatunk is egyet a kellemes hegyi levegőben a sok kijelölt turista út egyikén . Nyáron az átlagos hőmérséklet nem haladja meg a 25-26 fokot.
A helyi lakosok Rovinjhoz képest, elsősorban a turizmusból és halászatból élnek meg.
A településen nem egy látnivaló van, mint például a város felett emelkedő dombon található kapucíner kolostor romjai ,melyet 1712-ben építettek. 1767-ben épült Borromeo Szent Károly plébánia temploma.
A második világháborúban a templom súlyosan megrongálódott, csak a harangtornya maradt épen
A főutcán éttermek,cukrászdák,kávézók várják a vendégeket.
Érdemes eltölteni a településen legalább egy hetet ,de a környező településeket és a környéket is érdemes bejárni. Főként Zadarba érdemes ellátogatni. Itt rengeteg látnivaló található ,köztük van olyan is, amely az ókorból való. A legismertebb szimbólum, a Szent Donát -templom. Emellett ne hagyjuk ki a Fórumot, a Szent Mária -templomot, a Szent Anasztázia -Katedrálist, A Szent Simon Templomot, és A Kopneni kaput.
Horvátország rengeteg látnivalót rejt magában. Ez is csak egy volt a sok város közül. Nem is éri meg úgy kimenni, hogy csak egy várost nézünk meg. Mindig legyen egy célvárosunk, de ne hagyjuk ki a környező településeket se.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lássuk a csodás Horvátországot!

Horvátország közép-európa egyik állama,Magyarország déli szomszédja.A két ország 800 éves közös történelemre tekint vissza,hiszen 1102 …

Hozzászólás