Kezdőlap / Függőségek / Az alkohol hatása a családra

Az alkohol hatása a családra

Sajnálatosan a legszebb , családot is szétzilálhatja az alkohol. Sok család szenved ettől a függőségtől. Akadnak akik segítséget sem mernek kérni mert szégyenlik, esetleg magukat okolják a kialakult helyzet miatt.

Kezelése nagyon nehéz, mivel tagadják , hogy alkoholisták lennének. Anyagi vonzata is elég magas ennek a betegségnek. Vannak akik képesek a fizetésük felvétele után egyből italt venni , és nem sajnálja az egész összeget italra költeni.

Az alkoholizmusnak is több fajtája létezik. Vannak akik napi szinten isznak , vannak akik csak hétvégenként , és vannak akik csak különböző bulik alkalmával.
A betegséget magát már nem nehéz felismerni, viszont a kialakulásához vezető úton még visszafordítható lenne a folyamat , de épp ez okoz nehézséget. Felismerni azt az italfogyasztást ami függőséghez vezethet.

Vannak szerencsés egyének akik részegen is ártalmatlanok, csak nevetgélnek aztán alszanak , de sajnos ez elenyésző százalék. A többsége ittas állapotban agresszív. Ha nem tud inni vagy számon kérik ittas állapotát még agresszívabbá válik. Bántalmazza a családtagjait , gyermekeit. Józan állapotban megbánja tettét , mégsem tud ellenállni az italnak.

Ezek az emberek ha valóban el szeretnék hagyni ezt a függőséget, egyedül képtelenek rá. Segítségre szorulnak.
Aki valóban elhatározza , hogy leszokik annak először is fel kell mérni az alkoholizmus mekkora pusztítást végzett a szervezetében. Cukorbetegséget, idegrendszeri károsodást, májzsugorodást okozhat.

Leszoktatása igen hosszú folyamat, ezalatt minden segítségre szüksége lesz akik lelkileg is segítik őt. Egyszerre nem szabad elvonni tőlük az italt, fokozatosan kell csökkenteni a bevitt mennyiséget. A legnehezebb dolog az alkohol utáni vágy leküzdése. Ha ez sikerül a többi már csak kitartáson múlik.

Egy dolgot azonban ne felejtsünk el. Leszoktatni csak azt lehet aki valóban le akar szokni. Kényszerből leszoktatni senkit nem lehet!

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kismamák netfüggősége

Az már nem számít újdonságnak, hogy az internet függőséget okoz. Azonban míg eddig ez a …

Hozzászólás