Kezdőlap / Állatok / Kutya / Az Amerikai bulldog általános gondozása és vérmérséklete

Az Amerikai bulldog általános gondozása és vérmérséklete

Rendkívül kiegyensúlyozott és magabiztos állat,veleszületett őrző-védő ösztöne van.Feladatait higgadtan,megfontoltan látja el.
Nagyon ragaszkodó típus,főleg gazdájához és családjához ragaszkodik.Értelmes és hűséges kutya.Lakásban a családjával érti jól magát,a kinti rideg tartásra nem megfelelő fajta.
Nyugodtságából kifolyólag,nem ugat felesleges dolgok miatt,csak akkor,ha valamit nem talál rendjén valónak.
Igen éber és bátor kutya,önmagát sohasem kíméli,viszont családja tagjait az élete árán is megvédi és ki áll értük.Az érkező idegeneket,nem engedi közel magához,sőt éberen figyeli őket,de gazdája utasítására elfogadja őket.
A vele együtt lakó más kutyákkal jól kijön,viszont az idegen állatokat nem szívleli,és nem engedi területére.
Szőrzete nem igen igényel különösebb odafigyelést,elég hetente egyszer egy kemény sörtéjű kefével átkefélni.Csak vedlési időszakban igényel több odafigyelést.
Ez a fajta csak erős és hozzá értő,nyugodt természetű ember mellé való.Értelmes,és rövid idő alatt megtanul mindent,így gazdájával idővel jó párost tudnak alkotni.
Már kölyök korában jó modorra kell nevelni,és akkor a későbbiekben könnyű lesz vele bánni.
Mozgásigénye nagy rétű,mivel elég fürge állat,ezért rengeteg mozgásra van szüksége.De egy jól körülkerített kertben,egy labdával jól ki elégíti mozgásigényét.Ez abban az esetben a legcélszerűbb,ha a gazdi nem ér rá órákon át sétálgatni vele.
Lehetnek gusztustalan,kínos szokásai is,ugyanis szeret kukázni,a kukában turkálni.Ezért nagyon fontos időben kiképezni,megnevelni,és leszoktatni a rossz szokásairól.
Rengeteg idő és türelem szükséges egy kutya megneveléséhez,főleg ha több magatartási probléma is felmerül.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Schwyzi kopó

Nagy múltú svájci fajta. Vélemények szerint egyiptomi vadászkutyák leszármazottja. Az első fajtaleírás 1882-ből származik, de …

Leave a Reply