Kezdőlap / Állatok / Halak / Az aranyhal három kívánsága

Az aranyhal három kívánsága

Rengeteg díszhal közül válogathat aki fejébe veszi, hogy berendez egy csinos kis akváriumot.
Pontyfélék, pontylazacok, labirinthalak, kalászhalak, ikrázó fogaspontyok, harcsák vagy éppen elevenszülők.
Több mint 1500 szinte kizárólag édesvízi fajból talán nem is olyan egyszerű kiválasztani a számunkra legtetszetősebb egyedeket.
Ha valakinek megtetszenek az aranyhalak, néhány dolgot figyelembe kell vennie. Először is: az aranyhalak hidegvízi állatok. A 20 foknál magasabb hőmérsékletű vizet nem bírják. Persze elviselik valahogy a valamivel melegebb vízhőmérsékletet is, de szenvednek tőle. Másodszor: a méretükből és gyors növekedésükből kifolyólag nem szabad kicsi akváriumba zsúfolni őket (itt kell megemlíteni, hogy az olyannyira mutatósnak tartott gömbakváriumban ficánkoló aranyhalacska, ami rögtön bevillan az említett faj hallatán szinte mindenki agyába, na az pontosan a lehető legrosszabb formája az aranyhaltartásnak). 150 – 200 literes akvárium az ideális hely számukra. Harmadszor pedig: aranyhalat csak aranyhallal tartsunk. Békés fajta, előfordulhat, ha szerencsésen társítjuk valamely más halfajjal, hogy semmi gond nem lesz, de aki biztosan problémamentesen szeretné tartani őket az inkább ne kísérletezzen. Ennyi lenne hát. Az aranyhal – ha ezt a három kívánságát teljesítjük – békés elégedettségben pompázik majd, hatalmas egészséges példánnyá fejlődve sokáig díszíti az akváriumot.
Még valami..
Sokan nem tudják, de az aranyhal létező legjobb helye egy kis kerti tóban lenne. Aki csak teheti tartsa ott, az akváriumot pedig töltse meg a szivárvány minden színében pompázó, gyönyörű, apró kis díszhalacskával.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Cápaharcsa

A cápaharcsa , latin nevén Pangasius sutchi , nevétől eltérően nem egy cápaféleség hanem a …

Leave a Reply