Kezdőlap / Divat-szépség / Az arcápolási rutin

Az arcápolási rutin

Ha szeretnénk odafigyelni bőrünkre, és kielégíteni a speciális igényeit, akkor fontos, hogy a típusának megfelelő arcápolási rutint végezzünk reggel és este. Este a legfontosabb, legelső lépés a sminkünk eltávolítása – ehhez használhatunk sminkeltávolító kendőt, sminklemosó folyadékot, sminklemosó tejet. Sose feküdjünk le az arcbőrünk letisztítása nélkül! Az egész éjszakán át viselt sminknek már akár másnapra látható következményei lehetnek, bőrünkön pattanások jelenhetnek meg, a le nem mosott szemfesték pedig elősegíti a szemkörnyék ráncosodását. A sminkeltávolítás után ismét tisztítsuk meg arcbőrünket. Ha zsírosodásra hajlamos, ajánlatos gél vagy habzó arctisztítót használnunk, mert az mélyebben tisztít, és a zsírosságot is mérsékli. Száraz bőrűek tej- vagy folyékony állagú termékeket használjanak, a habzó arctisztítók ugyanis csak még jobban kiszáríthatják az arcbőrüket. Ezután következik a tonizálás, amelyet száraz arcbőrrel rendelkezők akár át is ugorhatnak, pattanásos vagy zsíros bőr esetén azonban elengedhetetlen lépés, hiszen további segítséget nyújt a pattanások leszárításában és a zsírosodás , kifényesedés csökkentésében. Ezt követően, ha használunk például ránctalanító szérumot, óvatosan a bőrbe ütögetve tegyük fel, koncentrálva az esetleges ráncokra vagy ráncosodásra hajlamos területekre, majd rakjuk fel a szemkrémet. Az első apróbb ráncok megjelenése előtt is használhatunk hidratáló szemkrémet, ha úgy érezzük, hogy a szemünket körülvevő érzékeny területnek szüksége van rá. Ha a szérum beszívódott, tegyük fel a krémünket. Száraz bőrre erősebben hidratálót, míg zsíros bőrre mattítót használjunk. Reggel ismételjük ugyanezeket a lépéseket, értelemszerűen a sminkeltávolítás kivételével.
Heti egy-két alkalommal használjunk bőrradírt, amely az elhalt hámsejtek eltüntetésével segíti a bőrünk megújulását – figyeljünk azonban oda arra, hogy ne vigyük túlzásba a radírozást, mert az már árthat a bőrünknek. Ha úgy érezzük, időközönként feltehetünk egy tisztító, hidratáló vagy ránctalanító maszkot is.
Fontos szabály, hogy mindig tiszta kézzel nyúljunk arcbőrünkhöz, mert ellenkező esetben az egész arctisztítás célját ássuk alá.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás