Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Az elhízás veszélyei

Az elhízás veszélyei

Lehet, hogy az ön túlsúlyát is genetikai rendellenesség okozza, azonban ez nem jelenti azt, hogy üdvrivalgással kellene csatlakoznia a, Jaj de jó kövérnek lenni” mozgalomhoz, és nem kell úgy tennie, mintha fantasztikusan jól érezné magát új XXL-es ruhájában. Az elhízásról akkor beszélhetünk, ha a súly 20%-kal vagy többel haladja meg az ideális testsúlyt. Ez igen veszélyes, bizonyítottan megnöveli a szív- és keringési rendellenességek, a magas vérnyomás, a magas koleszterinérték, a szívroham, a gutaütés, a mélyvénás trombózis kialakulásának kockázatát (utóbbi esetben az alsó lábszári vénában kialakult vérrög a vérben eljuthat a tüdőig, és gyakran halált okozhat). Az elhízott emberek körében sokkal gyakrabban fordul elő epebántalom és az epe visszaömlése által okozott gyomorégés, ugyanúgy, mint a menstruációs ciklus
rendszertelensége és terméketlenség. A II. típusú cukorbetegség (amely általában elhízott felnőtteknél jelentkezik), a horkolás és alvásközben tapasztalható légzési rendellenesség – mely az alvás során történő légzés folyamatosságába avatkozik bele, és olyan további veszélyeket hordoz magában, mint a szívroham és a gutaütés – szintén a túlsúlyos embereket fenyegeti.
Az elhízás megnöveli a rák kialakulásának kockázatát is, hatással van a vastagbél, a prosztata, a méh, a méhnyak, az emlő és a petefészek működésére. Ráadásul az ortopédiai problémák sokkal keményebben sújtják az elhízott embereket, mint a normál testsúlyúakat, gyakori a krónikus hátfájás, az isiász, a térd-, a boka- és lábízületi gyulladás a test súlyát hordozó ízületekben.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás