Kezdőlap / Társadalom / Eskövő / Az első közös tánc házastársként

Az első közös tánc házastársként

Az egyik legszebb pillanat, amikor a friss házasok első közös táncukat lejtik. Minden szem rájuk szegeződik, övéké a parkett. Igen nagy munka a lépések csínjának-bínjának elsajátítása, ha csak nem rendelkezik valaki előző ismeretekkel a keringővel, avagy a választott tánccal kapcsolatban. Sokan hónapokkal a nagy nap előtt elkezdik a tanulást. A táncok tárháza kimeríthetetlen. Egy kis fantázia, és mindenki saját ízlésének megfelelő produkciót készíthet egyedül, vagy egy kis segítséggel fűszerezve.
Egyre népszerűbb, amikor a pár régi nagy slágerek keverékére mutat be különféle koreográfiákat. Minden időnek megvan a sajátos, egyéni táncstílusa. Rendkívül szórakoztató, mikor is az újdonsült házaspár zenei utazásra invitálja vendégeit, táncos mozdulatokkal aláfestve. Természetesen a kis apró hibák csak még jobbá teszik az előadást. A látvány, ahogy a friss ara nagy menyasszonyi ruhájában táncol, megalapozza az este hangulatát. A bemutató hossza rendkívül változó. Rendszerint 10-15 perccel szoktak készülni, ami persze nem kötelező. Ez is az est főszereplőitől függ. A tánc tanulása -mint ahogy már említettem- történhet saját ötletek alapján vagy tanár segítségével. Tánctanárt minden városban találhatunk. Ő segít zenét keresni, újabb, látványos mozdulatokat betanítani.
Az eredeti első tánc a keringő volt. Bécsi, avagy angolkeringő. Ez a két tánc, lágy mozdulataival igazán báli hangulatot alakít ki. Míg az angolkeringő lassabb, érzékibb, addig a bécsi keringő ritmusosságával ugyancsak elnyeri a vendégek tetszését.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vendégajándék-köszönetajándék

A köszönetajándék egy olyan ajándéktárgy, mellyel az ifjú pár kedveskedik a násznépnek! Egy aranyos, kedves …

Hozzászólás