Az illatallergia

Ön egyes emberek illatát undorítónak, míg mások illatát csábítónak tartja? Ez nem illatallergia, csak annak látszik, ismerje meg a valódi illatallergiát!

A parfümöket és különböző illatosító anyagokat már évszázadok óta használnak, hogy elűzzék a kellemetlen szagokat. Ezeket minden nap használják az emberek milliói szerte a világon. Azonban vannak egyesek, akik különösen érzékenyek ezekre az illatanyagokra és súlyos allergiás reakciók jelenhetnek meg náluk. A mai parfümöknek és dezodoroknak még nagyobb szerepük van az illatallergia kiváltásában, hiszen többnyire mesterségesen, vegyszerekből előállított anyagok ezek, amiknek a legfontosabb tulajdonsága, hogy minél intenzívebb és tovább tartó illatanyagokat állítsanak elő. Akik érzékenyek az illatokra, azoknak az otthon jelenti a biztonságot, viszont ha ki kell menniük az otthonon kívülre, akkor rendkívüli kockázatoknak tehetik ki magukat. Nem tudhatják, hogy mikor és hol, kinek az illatfelhőjébe ütköznek, ami számukra súlyos esetekben akár végzetes is lehet.

Az illatokat és szagokat, azok a különböző vegyi anyagok okozzák, amelyek megtalálhatók többek között: a parfümökben, a dezodorokban, a szappanokban, az illatosított gyertyákban, a kozmetikumokban, különböző testápoló krémekben, és az élelmiszerekben is. Ezek az illatanyagok allergiás reakciókat válthatnak ki azoknál, akik érzékenyek rá. Az allergiás tünetek illatallergia esetén lehetnek például a nehéz lélegzés, a bőrkiütések, fulladás, rosszullét, szédülés, hányás, súlyos esetekben asztmás roham.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Hozzászólás