Az ekcéma

Az ekcéma mint allergia
Az allergia manapság rendkívül „népszerű” betegség mivel rengeteg dolog lehet a kiváltó oka. Például kutyaszőr, macskaszőr, különféle ételek, gyomnövény vagy akár sok esetben a stressz is lehet kiváltó oka a különböző allergiáknak. Rengeteg fajta allergia létezik a világon és legalább kétszer annyi megoldás a gyógyításukra, persze nem mindennek. De nem minden esetben beszélünk allergiáról. Ha mondjuk egy idő után, elmúlik egy allergiás reakció akkor nem allergia. De ha folyton visszatér ez a roham, akkor már allergiáról beszélünk pl. asztma vagy ekcéma.
Az ekcéma egy nagyon kellemetlen betegség melynek rengeteg kiváltó oka lehet pl. egy szappanfajta vagy mosópor. Az irritációval való akár egy érintkezés miatt már 24 órán belül felléphetnek a viszketések. Először csak azon a felületen, amivel érintkeztünk de, utána szétterjed a test más részeire is. Emellett még időszakos betegség is, tehát néha elmúlik egy időre. A betegség leggyakoribb tünetei a száraz tapintású, viszkető bőr, amely vakarás miatt kiszárad és kisebesedik, majd egy idő után magától vagy kenőcsök segítségével elmúlik. Leggyakrabban a kézen a csuklón, az arcon és a lábszáron lehet észrevenni ezeket, az elváltozásokat.
Mivel ez a világon egyik leggyakoribb bőrbetegség ezért az emberek 20 % szenved benne.
Gyógyítása viszonylag egyszerű és több megoldás is javasolt. Vannak különböző krémek rá vagy természetes gyógynövények vagy akár az akaraterő, hogy ne vakarjuk. Van az ekcémának egy olyan fajtája is, hogy gyerekkorunkban megvan és kb. 21 éves korunkra, kinövünk. Vagy fordítva. De van olyan fajtája is, ami akár halállal is végződhet és az a legjobb gyógyír rá, hogy azt, amire ennyire allergiásak vagyunk, azt messziről elkerüljük.
Tehát az ekcéma is egy eléggé kellemetlen vagy akár komoly betegség és ezt sem szabad félvállról venni.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Hozzászólás