Kezdőlap / Függőségek / Az internet világa

Az internet világa

Mindennap bekapcsoljuk a számítógépet, és csak megnézünk pár dolgot rajta, majd észre sem vesszük, de elrepül az egész délutánunk vagy esténk? Egyre több embernél, egyre sűrűbben elfordul mindez. Az internet világa elvarázsol bennünket. Szeretünk böngészni a neten, híreket olvasni, játszani, ismerősöket keresni, és lehetne még sorolni. Viszont tény, hogy lassan függővé válunk tőle, talán mindenki más okból, de az internet meghatározó szerepet tölt már be egyre több ember életében.
Az internet a lehetőségek tárháza számunkra. Ha munkát akarunk keresni, ha kirándulni tervezünk menni, ha régi ismerősöket akarunk megkeresni, vagy ha csak a napi hírek, időjárás érdekel bennünket, csak leülünk a gép elé, és előttünk a világ. Nem is csoda, hogy világhálónak hívják. Bármelyik külföldi országról szerezhetünk információt, képeket. Az interneten, hamar bejárhatjuk a Földet. Sokan innen tanulnak, a házi feladatban is nagy segítségünkre lehet, és előfordul, hogy a tanárunk neten küldi el a feladatainkat. Nyelvet tanulhatunk, filmet nézhetünk, zenét hallgathatunk rajta, kielégíti a szórakozási igényeinket is. Csodálkozunk ezek után, hogy net függővé válunk hamar? A gyerekek itt beszélgetnek a haverokkal messenger-en, még a szomszédokkal is lassan, ahelyett, hogy az udvarban játszanának. Bejelentkeznek valamilyen online ingyenes játékra, és kezdődhet is a délután.
Sok cég lassan létezni sem tudna, ha nem lenne az internet. Általa gyorsabban működik a kommunikáció, e-mail küldés, és hamar jutunk információhoz is. Megtudhatunk különböző adatokat másokról, mely könnyítheti a munkánkat.
Függőség mégis akkor mondható el igazán, amikor már nem munka céljából ülünk le a gép elé, amikor szabadidőnket is ott töltjük, és ez életünk mindennapos részévé válik. Nem az újságokat lapozgatjuk, ha a hírekre vagyunk kíváncsiak, hanem az egérrel akttingatunk, nem telefonon hívjuk fel az ismerősöket, hanem Skype-on, ahol ingyen beszélhetünk, amennyit csak szeretnénk.
Maga az internet nagyon praktikus, sok mindenre használható találmány, de mégis óvatosan kell bánnunk vele. Nem szabad, hogy kitegye az életünk nagyobb részét, hisz ezáltal könnyen előfordulhat, hogy nem sokat mozdulunk majd ki a négy fal közül.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kismamák netfüggősége

Az már nem számít újdonságnak, hogy az internet függőséget okoz. Azonban míg eddig ez a …

Hozzászólás