Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergiák / Az tengervíz hatása az atópiás ekcémára

Az tengervíz hatása az atópiás ekcémára

Megfigyelhető, hogy az atópiás ekcémások egy részének jót tesz a napfény és különösen a tengervíz; sok esetben a beteg a tengerparti nyaralás során teljesen tünetmentessé válik.
A tengervíz vegyi összetétele hasonlít a magzatvízéhez. Nem véletlen, hogy a tengerben sokáig úszkálgathatunk anélkül, hogy, felázna a bőrünk. Valószínű, hogy a különböző elemek és sók nagyon jótékony hatásúak. A szárazság megszűnik, a bőr felpuhul és rugalmasabb lesz. Eltűnnek a beszűrődött elváltozások, elmúlik a viszketés, kegyetlen tünet jelentkezhet: a napfény hatására a bőr lebarnul, de néha azokon a területeken, ahol az elváltozások voltak, fehér foltok maradnak. Ha nem fertőződnek felül gombával, akkor a következő nyáron ezek a foltok is eltűnhetnek.
Sajnos, a nyár rövid ideig tart.
Mi a teendő az őszi és téli időszakban?
Nagyon hasznos lehet hetente egy alkalommal egy húszperces szolárium. Érdemes beszerezni tengeri sót gyógyszertárakban kapható, és hetente többször kádfürdőt venni. Minden fürdés után – de naponta legalább kétszer – bőrünket be kell zsíroznunk.
Tudnunk kell, hogy betegségünk az esetek döntő többségében ismeretlen eredetű, nem gyógyítható meg tökéletesen, de jól karbantartható, ha nem keseredünk el, és nem szaladgálunk egyik orvostól vagy természetgyógyásztól a másikig, hanem türelmesen, orvosunkkal együttműködve próbáljuk megtalálni azt az ideális gyógyszert, kenőcsöt és életmódot, mellyel tartósan tünetmentesek lehetünk. Fontos, hogy az a szer, ami beválik azt használjuk továbbra is és ne kísérletezgessünk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ételallergia

Az allergia görög eredetű szó. A régi görögök azon az elven voltak, hogy az allergiás …

Leave a Reply