Kezdőlap / Társadalom / Eskövő / Az utolsó hajadon buli: a lánybúcsú

Az utolsó hajadon buli: a lánybúcsú

Az esküvői készülődés hajrájában nem szabad megfeledkeznünk, utolsó hajadonként átélt „ereszd el a hajam” bulira, ami a szervezkedés utolsó pillanatiban kiváló feszültség levezetésként is szolgál, különösen, hogy a szervezkedés nem a menyasszony feladata, így ez tényleg kikapcsolódást jelent számára. Általában az esküvő előtti hétvégén kerül rá sor, a szervezését általában a menyasszony által felkért koszorúslány intézi, természetesen a többi barátnő segítségével.
Azt est célja elbúcsúztatni a menyasszonyt hajadon életétől, és attól, hogy a szervezés nem az ő feladata a buliból már alaposan ki kell vennie a részét. Ugyanis a lánybúcsúkban a leendő feleségnek, az ő kedves, szerető baráti társasága vicces feladatokat talál ki, de persze, ha ezeket sikeresen végrehajtja, nem marad el a jutalom sem.
Szokás a lánybúcsúra egyen pólót csináltatni a részt vevőknek, amiktől egyedül a menyasszony pólója különbözik. Aztán a buli kezdetével jöhetnek a feladatok, az utolsó próbák, annak kiderítésére, a jelölt tényleg alkalmas-e feleségnek. Gyakran előforduló feladat, hogy az ara kap egy kérdéssort (amire az előzőekben a férj már válaszolt), és ha ezekre a kérdésekre a két fél azonosan válaszolt, akkor átmentek a próbán, ha nem akkor jöhet a büntetés a menyasszonynak. Vagy jellemző feladat is, hogy életében utoljára petrezselymet kelljen árulnia, vagy kisbabát kell pelenkáznia.
A rá rótt feladatok sikeres elvégzéséért cserébe pedig ajándék is jár: így például a kék harisnyakötő, vagy sodrófa, papucs, kötény, otthonka, de kerülhetnek a menyasszonynak szánt csomagba például szexis fehérneműk is. Valamint a lánybúcsúra szokás tortát is készíttetni a hajadonnak, aminél elsősorban szintén a szexuális motívum dominál.
A lánybúcsú végén pedig – ha a barátnők szerint megfelelt a feladatoknak a feleségjelölt -, oklevelet kap a feladatok sikeres teljesítéséről, és arról, hogy jogosult a házasságkötésre.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hajós esküvők

Aki elegáns és modern, exkluzív hajón szeretne házasságot köttetni,az alább felsorolt érdekes hajók közül választhat. …

Hozzászólás