Azurit

Az azurit egy úgynevezett meditációs, féldrágakő, ami a tudatunkra van hatással. Hozzá rendelt angyala Szadkiel. Segít a koncentrálóképességen, eloszlatja a reménytelenséget és kételyeket, segítségünkre van labilitás esetén. Céltudatosabbak lehetünk tőle. Az ötödik és hatodik csakrára van hatással. A csakrákon keresztül gyógyítja a fejfáját, depressziót, gerincbántalmakat. A karbonátok csoportjába tartozik az ásványok közül. Lelőhelyei Namíbia, Mexikó,Oroszország, Chile. Kis mennyiségben, országunkban is megtalálható volt, azonban ezeknek nagy részét lefejtették az idők során. Jellemző színe a kék különböző árnyalatai
A csillagjegyek közül leginkább a nyilasoknak ajánlják. Ez a kő elméletileg fokozza a .kreativitást, általános erősítő, epilepsziás betegségekre is jó hatást gyakorol, növelhető vele az önbizalom, jó lámpaláz esetén, és persze nem utolsósorban rendkívül dekoratív. Egészségügyi hatásai is vannak, a szakértők szerint jó hatással van a gyermekek csontjainak egészséges növekedésére, serkenti az agyműködést, jó hatással van a májra, jó a pajzsmirigy betegségek megelőzésében, előnyös a gyulladások esetén is. Jó kiegészítője lehet a zöld hályog nevű szembetegség kezelésénél. Az azurit erősen porózus anyagú, úgyhogy tisztításnál ezt vegyük figyelembe.
Az azurit porított változatát már az ókorban is használták festésre. Egyes festményeken, freskókon pedig, más por alapú készítményekkel és vízzel keverve az égbolti rész festésére használták. Sokan szerencsekőként tekintettek rá régebben és ma is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkímia

Az alkímia -mai szóval iskola- egy ősi beavatási rendszer, amelynek lényegében semmi köze a kémiához. …

Leave a Reply