Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Babás szórakozások

Babás szórakozások

A várva várt Pocaklakó megérkezett. Eltelt az első pár hét, hónap, apunak letelt a szabadsága, reggelente újra dolgozni megy, a nagyi is hazaköltözött, és itt maradtunk a csöppséggel egyes-egyedül egész napra.
Mivel töltsük az időt? Hová menjünk, ha már nem akarunk a négy fal között maradni? Kínálkozik néhány lehetőség, ami babának, mamának egyaránt kikapcsolódást jelenthet.
Mozgást kedvelő anyukáknak jó program lehet a baba-mama tánc, ahol a kisebbek anyuval táncolhatnak hordozókendőben, a nagyobbak viszont csörgőzhetnek, zenélhetnek, játszhatnak, miközben anyu kikapcsolódhat, mozoghat, ledolgozhatja a terhesség alatt felszedett plusz kilókat, visszanyerheti alakját. Szintén élvezetes program a babaúszás, ahová már pár hónapos kortól érdemes vinni a picit, hogy minél hamarabb megszokja és élvezze a vizet. A babaúszást nagyon sok gyermekorvos is ajánlja, mivel sokat segít a baba mozgásfejlődésében.
Ha babánkkal szorosabb kapcsolatot szeretnénk kialakítani, szeretnénk őt jobban megérteni, belelátni a kis buksijába, tanuljuk meg a babajeleket egy tanfolyamon. Gyermekünk élvezheti a mondókázást, éneklést, más babák társaságát, amíg mi tanuljuk a jeleket, amit aztán otthon a közös játékok során fokozatosan ő is elsajátít. Ezt a programot szakemberek kb. hat hónapos kortól ajánlják, mivel ilyentájt válik képessé gyermekünk arra, hogy szép lassan ő is használja a jeleket.
Ezek a programok mind-mind segítenek abban, hogy lefoglaljuk magunkat és a babánkat változatos, élvezetes elfoglaltságokkal, és ne fásuljunk bele az „etet-altat-játszik” háromszögébe. Kikapcsolódunk, miközben babánk is jól érzi magát. Ettől egyre jobban feltöltődünk, amitől az otthoni elfoglaltságok is gördülékenyebben zajlanak.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kisgyerek fegyelmezése

Egyéves kor alatt ritkán szorul a kisgyerek fegyelmezésre. Az ilyen korú kisbabának még nem lehet …

Leave a Reply