Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Kirándulás / Babócsa látnivalói

Babócsa látnivalói

Babócsa a Duna-Dráva Nemzeti Park területén fekszik. A település leginkább a Basakertben található nárcisz mezejéről ismert. Egész Európában nem található ekkora területtel bíró egybefüggő nárciszmező. A legenda szerint a török hódoltság idején az itt uralkodó helyi basa ültette be nárciszokkal háremhölgyei gyönyörködtetésére. A nárciszok csodálatos módon elszaporodtak és az idő se fog rajtuk, minden évben nárciszok ezrei nyílnak Babócsán. Igazi turisztikai látványosság és aki teheti látogasson el a babócsaiak által minden évben megrendezett Nárcisz napra. Ezen a napon Nárcisz szépét választanak és megrendezik a Barcs – Babócsa futást is.
A Nárcisznap után augusztusban rendezik Babócsán a már lassan hagyományossá váló Babparádét, melyet évről-évre több ezren látogatják.
A faluban fürdési, horgászási és vadászati lehetőség is van. A babócsai termálfürdőben egy nyitott és egy zárt medence van. A termálvizekből vett fürdőkúrák alkalmasak a reumatikus és ízületi betegségek kezelésére, ezenkívül bizonyos nőgyógyászati betegségeknek is jót tesz. A termálvíz alkalmazható még a gerincbántalmakra és a töréses betegségek utókezelésére is.
Aki gyomorbántalmakban szenved annak ajánlatos a fürdőkúrán túl egy ívókúra vétele is. A fürdőben étterem és büfé is található.
A Termálfürdő vízére olajkutatás közben bukkantak rá.
Aki több napot szándékozik Babócsán tölteni igénybe veheti a Hársfa hotelt, a Prinke kastélyt vagy a Vadászházat, valamint a fürdőkempingben sátorozási lehetőség is van.
A vidéken pihenni vágyók és a falusi életet kedvelők számára, ideális nyaralási és fürdőhely Babócsa.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miskolc-Tapolca kikapcsolódni vágyóknak

A Miskolc-Tapolcán található park rengeteg kikapcsolódási lehetőséget nyújt az oda látogatóknak. A park hatalmas területen …

Leave a Reply