Balatonfüred

Ha nyár, akkor Balaton!
Akár átutazóban, akár hosszabb időt eltöltve, de mindenképpen érdemes felkeresni a Balaton északi partjának talán legszebb városát, Balatonfüredet.
A vitorláskikötő, a móló, a part nyáron folyamatosan túlzsúfolt a turistáktól.
Ha a Balatonfüreden töltött időt nem kizárólag a parton kívánjuk eltölteni, számos műemlékkel és látnivalóval rendelkezik a város, mint pl. a Jókai Mór Emlékház, a Városi Múzeum és az ott található Helytörténeti Gyűjtemény, a Vaszary Villa, valamint a város számtalan temploma is kínál lenyűgöző látnivalókat.
Balatonfüred méltán híres nyári kulturális rendezvényeiről, melyek turisták ezreit vonzzák minden alkalommal a városba. Csak néhányat említve, ilyen volumenűek az Anna – bál, a Borhetek, a Kékszalag. Ez utóbbi szépségében nyaranta az egész balatoni régió gyönyörködhet.
A gyermekes családok, valamint a kalandra vágyók igényeit igyekszik kiszolgálni a város Aqua – Parkja, mely előszezonban már május végétől várja az oda látogatókat.
Balatoni város lévén elengedhetetlen a borkultúra és az erre is épülő turizmus. A Balatonfüred – Csopaki borvidék kedvező földrajzi adottságainak, a déli fekvésű domboldalaknak köszönhetően számtalan kiváló, minőségi borfajtát készítenek a területen.
A város híres Szívkórházának környékén terül el a védett Kiserdő, mely kellemes séták színtere lehet.
A füredi szénsavas forrásokból feltörő víz méltán tette nevessé a várost ezen a területen is. Gyógyászati célokra, valamint ásványvíz formájában is sikerrel aknázza ki a város e lehetőségét is.
Ám ami Balatonfüredet kétségtelenül ellenállhatatlanná teszi a turisták számára, az a kikötő szépsége a vitorlásokkal, a tó látványa és a hattyúk, amelyek mindig kaphatóak egy – egy etetésre a partnál.
Talán kár is említeni, hogy minőségi vendéglátóhelyekben és éjszakai szórakozási lehetőségekben bővelkedik a város, így minden korosztály számára csalogató a terület e momentuma is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lillafüred és a Barlangok

Ebben a cikkben a Lillafüredi Anna-barlangról és a Szeleta barlangról lesz szó. Elsőként következzen az …

Hozzászólás