Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Utazási tippek / Békés megye – Békéscsaba

Békés megye – Békéscsaba

Magyarországon dél keleten, békés megyében elhelyezkedő város. Az őskor óta lakott. Legkésőbb a 13. század első felében jött létre, és előtte is lakott vidék volt. A török időkben, főleg a tizenöt éves háborúban hatalmas károkat szenvedett. Kutatások szerint lakossága nem pusztult el teljesen akkor, hanem inkább elmenekült. A két világháború közötti nagy gazdasági világválság szegénységet és munkanélküliséget hozott és az árvíz is pusztított. Így is ez a város tudhatta magának a legjelentősebb fejlődést a lepusztított városok közül. A város mára túljutott a mélyponton. Látnivalók, nevezetességek a városban:
Érkeztek új beruházók is, elkészült a város bevásárlóközpontja, a Csaba Center, amely a vidéki Magyarország legnagyobb ilyen jellegű létesítménye.
1899-ben megalakult Békéscsabai Múzeumi Egyesület létrehozta a Munkácsy Mihály Múzeumot. Kiterjedt a régészet, a néprajz, a képzőművészet, a történeti emlékek.
Csabai kolbász – biztos sokak hallottak már róla. Főleg a békéscsabai kolbászfesztiválról. A városi Sportcsarnokban – tartanak évről évre az éhes látogatók nagy örömére. 2006 óta kapcsolódik a Borvigadalom, melynek keretein belül 30 pincészet és borászat mutatkozik be.
Fürdőhely az Árpád fürdő 1922-ben épült meg. Összesen 10 medence található, köztük 4 gyógyvizes. 2006-ban gyógyfürdővé nyilvánították.
Különleges hely a városban még a sétáló utca, melyen különböző butikok, boltok és pékségek találhatóak. nagy részének felújítása 2005-re befejeződött, ennek eredményeként gyönyörű környezetben sétálhatunk végig.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkmaar, a holland sajt főváros

Hollandiáról valószínűleg előbb jut eszünkbe a piros lámpás negyed és a legális marihuána, mint a …

Hozzászólás