Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Utazási tippek / Hajdú-Bihar megye – Hajdúszoboszló

Hajdú-Bihar megye – Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló az Alföld északkeleti részén található, Debrecentől 20 kilométernyire délnyugaton. Népes településekkel rendelkezett ez a környék. A város a XX. sz. első harmadáig élte a földművelő megszokott életét.
Kincse a vidéknek a jó mezőgazdasági területeken, a gázmezőkön és a gyógyvízen kívül a bőséges napfény.
Látványosságai a városnak:
Bocskai István Múzeum. A múzeumalapítás gondolata Hajdúszoboszlón 1956 után érett meg. 1964-ben a gyűjtemény működési engedélyt kapott és múzeumi rangra emelkedett. A helytörténeti kiállításban kiemelt szerepet töltenek be a Bocskai- és a hajdúemlékek.
Fürdők, strandok. 3 található a városban: egy gyógyfürdő egy strand és a 10 éve épített aqua park. A nyári főszezonban a strandturizmus hódít. 30 hektáros területen fekszik. Hullám, pezsgő, gyerek és élménymedencékben. Az aqua parkban sok csúszda található, főleg a fiatal korúaknak kedvezve ezzel.
Templomerőd : központban található a középkori erődfal maradványa egy épségben maradt tornyával. Az erődfalat már a hajdúk telepítése előtt megépítették.
A belvároban kimagasló épület a Kálvin-téri református templom tűnik fel először az embereknek. Gótikus stílusban épült de felújításakor barokk stílust alkalmazták inkább.
A fürdő előtti park különleges látványossága a Harangház, Rácz Zoltán építész munkája. A harangokat alumínium ötvözetböl állították elö. A hagyományos harangoknál súlyuk könnyebb.
A Szent István parkban a strand bejáratával szemben mindenképpen kortyoljon a szerelem kútjából.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkmaar, a holland sajt főváros

Hollandiáról valószínűleg előbb jut eszünkbe a piros lámpás negyed és a legális marihuána, mint a …

Hozzászólás