Az édes íz Jellemzője: A föld és víz alkotta édes íz a cukrok és a keményítők íze, amelyek főleg az összetett szénhidrátokból, a zsírokból és a fehérjékből származnak. Ez az íz frissítő energiát ad. A természetben sokszor zsíros és nehéz. Az édes íz nagyon tápláló, fiatalító hatású. Elősegíti a szövetek …
Érdekel a cikk folytatása? »Hogyan segíthetünk, ha elsóztuk vagy túlédesítettük az ételt?
Hogyan segíthetünk ha elsóztuk az ételt?• Átszűrt levesekhez vizet öntünk.• Nyers tojásfehérje habját keverjünk a túl sózott levesbe, s ha megkocsonyásodott, emeljük ki. A tojásfehérje a felesleges sót magába szívja.• Rántott vagy habart levesekbe nyers krumplit reszelünk és ezzel felforraljuk, majd sok friss petrezselymet, zellerlevelet, stb. vágunk bele.• Almaecetet összekeverünk …
Érdekel a cikk folytatása? »Útmutató a különböző Dosha típusok étrendjének összeállításához
Talán elgondolkozott már azon, hogyan tudná megteremteni az ízek egyensúlyát az étrendjében, legyen szó akár a családjának, akár a saját maga számára készített ételekről. A legjobb megoldás, ha mind a hat ízt sikerül beiktatni az étrendjébe, illetve ha ki tudja választani azt, ami a legjobban megfelel a test-lélek alkatának. Például …
Érdekel a cikk folytatása? »A természet kincse
Az emberiség már az ókor előtt ismerte és fogyasztotta is a mézet. Eleinte csemegeként, később táplálékként, majd gyógyításra is használták az édes méhterméket. A mezők virágai színükkel, illetve illatanyagaikkal magukhoz csábítják a méheket; segítségül hívják őket a szaporodásukhoz, cserébe édes nektárral ajándékozzák meg a szorgoskodó dolgozókat. A három hetesnél idősebb …
Érdekel a cikk folytatása? »Részeg szelet
Elkészítése egy kicsit időigényes, 60 perc. A neve csalóka, egy evőkanál bor kell a tésztájába. Sütési idő 25 perc. Tepsiméret: 30 X 40 cm Hozzávalók a tésztához : – 6 tojás – 15 dkg porcukor – 8 dkg rétesliszt – 1 csomag sütőpor – 1 e. kanál bor – 3 …
Érdekel a cikk folytatása? »Ajurvédikus táplálkozás: csípősen, keserűen, fanyaron
A csípős íz Jellemzője: A tűz és levegő alkotta csípős íz erős, fűszeres íz, amely elsősorban fűszeres illóolajokból származik. Ez az íz melegítő energiát ad. A természetben száraz és könnyű. Serkentőleg hat az összes élettani funkcióra: elősegíti az emésztést, fokozza az étvágyat. A csípős íz izzadást vált ki, megtisztítja a …
Érdekel a cikk folytatása? »Tajvani kávéspecialitás
Sok kávé azért számít egyedinek, mert Földünk olyan pontján termett kávébabból készül, ahol a klímának és a földrajzi elhelyezkedésnek köszönhetően igazán kiemelkedő minőségű kávészemek teremnek. Ezek az italok a speciális termesztési és feldolgozási folyamatok miatt a világ legdrágább kávéi között vannak számon tartva. A kávérajongók számára igazi különlegességnek számíthat a …
Érdekel a cikk folytatása? »A méz
A mézet a történelem folyamán páratlan táp- és gyógyerővel ruházták fel. Emlegették szerelmi bájitalként csakúgy, mint az örök ifjúság elixírjeként. A több-istenhívő vallások szerte a világon a mézet az istenek eledeleként tartják számon. Az ember már a kőkorszakban is nagyra becsülte a vadméhek kiváló ízű mézét, pedig ritkán jutott hozzá. …
Érdekel a cikk folytatása? »