Kezdőlap / Tag Archives: kagyló

Tag Archives: kagyló

Gyöngykagyló

A gyöngykagyló egy osztrigafajta, amely gyöngyöt termel magából. A puhatestűek törzsébe tartozik, a többi csigához és kagylóhoz hasonlóan, a kagylók mindegyik példánya vízi faj. A gyöngyöt persze maga a kagyló állítja elő. Ha egy kisebb állat, parazita, homokszemcse kerül az osztriga kagylójának belsejébe, az folyamatosan dörzsöli, zavarja az állat puha …

Érdekel a cikk folytatása? »

Fogyókúrás receptek Béres Alexandra súlykontroll programjához

2 napja kezdtem ezt a diétát, mert jónak találtam eddigi diétás tapasztalataim alapján. Úgy látom, nincs híján vitaminnak, ásványanyagnak és szénhidrátnak sem. Összegyűjtöttem, mi ehető az első szakaszban és pár tippet is leírtam, amelyek nincsenek kifejtve, mindent a megfelelő összetevőkből főzök meg és minden ki van már próbálva. Amennyiben bárki …

Érdekel a cikk folytatása? »

Polip több variációra

Bár nálunk nehezen lehet beszerezni polipot, de a gasztronómia rajongói bizonyára szívesen vesznek egy – két különleges receptet, melyet polip felhasználásával lehet elkészíteni. Az állat méretéből adódóan egy nagy fazékra van szükségünk, melynek fedője is van. Kb. hét evőkanál olívaolajon megpuhítunk fokhagymát, petrezselymet és citromhéjcsíkokat. Ezután helyezzük a polipot egészben …

Érdekel a cikk folytatása? »

A tenger mélyének különös hangjai

A part menti vizek lakói nagyobb zajjal is magukra vonták már a tengerészek és kutatók figyelmét. Egy tízlábú rák, az Alpheus djiboutensis, amely egy sziklaüregben rendszerint társbérletben él valamelyik vörös-tengeri halfaj egyedével, ellenség közeledtére akkora dübörgést rögtönöz a bejáratnál, ami felér egy kazán kovácsolásának zajával. A kisebb kagylók csaj ajtócsapkodáshoz …

Érdekel a cikk folytatása? »

Az élelmiszer allergia beazonosítása

Becslések szerint tíz ember közül három szenved élelmiszer allergiában. Néha meglehetősen nehéz igazolni, hogy a tüneteket valóban bizonyos élelmiszerek okozzák. Ha a tünetek közvetlenül élelmiszer elfogyasztását követően jelentkeznek, akkor viszonylag könnyű a bűnöst azonosítani. Más esetekben azonban, amikor az étel elfogyasztása és a tünetek jelentkezése között hosszabb idő telik el, …

Érdekel a cikk folytatása? »