Ha igazán jó és mindig tökéletes piskótát szeretnénk sütni, az alábbi recept minden igényünket ki fogja elégíteni. Nyilván sokan vannak akik a saját receptjükre esküsznek, ami érthető is – főleg -, ha régóta bevált, „örökségről” van szó, de ez a „bécsi massza” egy kísérletet mindenképpen megér. Kezdésként a tortaformánkat – …
Érdekel a cikk folytatása? »Retro ízélmények: a piskóta csokiöntettel
Minden menzás gyerek kedvence ma is a kakaós szószban úszó piskótakocka, amiből repetát csak nagyon különleges esetben osztanak a könyörtelen konyhás nénik… A piskótának sokféle fajtáját ismerjük, a gyönyörű sárga, szinte habszerűtől a fullasztóan szárazig. De amit a menzán osztanak, nyögvenyelős és mégis olvad a szájban, köszönhetően a csokit sose …
Érdekel a cikk folytatása? »Angol körtepuding
Melegítsük elő a sütőt 180 ˚C-ra. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát vajazunk ki. A kávéra öntsük rá a forró vizet, és hagyjuk állni, nagyjából négy percig, majd szűrjük le. A pörkölt mogyorót daráljuk le finomra. A körtéket hámozzuk meg, vágjuk félbe, karikázzuk egy kisebb tálba, és öntsük le narancslével.A vajat …
Érdekel a cikk folytatása? »Csokis piskótás kávérolád
Kevés olyan ember van, aki ne szeretné a csokoládét, még kevesebb azok száma, akiknek egy forró nyári napon ne esne jól valamilyen hűsítő finomság. Nekik szól az alábbi finom, könnyed desszert receptje, amit könnyen elkészíthető és igencsak látványosan néz ki. Hozzávalók 8 személyre 200 gr étcsokoládé 200 gr finomított kristálycukor …
Érdekel a cikk folytatása? »Piskóta recept részletesen
Ezt a mennyiséget hagyományos tepsiben és kapcsos tortaformában egyaránt megsüthetjük. Ha tekercset akarunk készíteni és szegletes formában sütjük, vagy elfelezzük a mennyiséget és úgy sütjük ki, vagy kihűlés előtt a tészta vastagságát felezzük meg. Tekercs esetén még melegen sütőpapírt borítva rá feltekerjük és úgy hűtjük ki.A tepsi alját kikenjük-kilisztezzük és …
Érdekel a cikk folytatása? »Málnafagylalt-torta
Rendkívül gyorsan elkészíthető torta, ha kész piskótalapot vásárolunk. Természetesen olcsóbb eljárás, ha magunk sütjük meg. Ebben az esetben egy nagyobb méretű tortasütőbe /kb. 26 cm/ 6 tojásból készítsük el a piskótát /6 ek. cukor, 6 ek. liszt hozzáadásával a szokott módon/. A tortánkat három egyenlő vastagságú lapra vágjuk fel. Az …
Érdekel a cikk folytatása? »