Kezdőlap / Tag Archives: reakció

reakció

Beszélni vagy hallgatni?

Szex közben mi a jobb beszélni, vagy csak a reakciókra figyelni? Beszélj nyugodtan szex közben, izgató hatása van, mondd el vágyaidat. Biztasd párodat, hogy jól csinálja, dicsérd, növeld az önbizalmát. Az emberek többsége fél beszélgetni arról, hogy mit is szeretne szex közben. Merjünk beszélni, csak jobb lesz minden. Sokan nem ...

Érdekel a cikk folytatása? »

Parlagfű allergia

Az allergia a szervezet túlzott reakciója, olyan anyaggal szemben, ami egyébként teljesen ártalmatlan. Többféle allergia létezik és más-más tüneteket okoznak. Ételallergia esetén az ételben található anyagok okoznak tüneteket, a gyomorban, a bélrendszerben. Pollenallergia esetén a légutakon keresztül jut be a pollen, így ott okoz tüneteket. A legsúlyosabb a pollenallergia, hiszen ...

Érdekel a cikk folytatása? »

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, azokra a fehérjékre, amelyeket a poratka választ ki emésztése során. Ezek a fehérjék megtámadják a légutakat és szénanáthát vagy asztmát okoznak. Egyes esetekben kialakulhat ekcémás reakció is azoknál, akik hajlamosak rá. A poratka megtalálható minden ...

Érdekel a cikk folytatása? »

Allergia vizsgálatok

Allergia vizsgálatokkal meghatározhatjuk azokat az anyagokat, amelyekre a vizsgált személy allergiás. Milyen allergia vizsgálatok vannak? Sok módszer van az allergia vizsgálatra. A leggyakoribbak ezek közül a következők: – Bőrtesztek – Eltörléses vizsgálatok – Vérvizsgálat BŐRTESZT Bőrteszt a leggyakrabban alkalmazott allergia teszt. A teszten belül az egyik általános módszer a pötty ...

Érdekel a cikk folytatása? »

Az élelmiszer-adalékanyagok és tartósítószerek

Manapság már több ezer anyagot adhatnak hozzá az élelmiszerekhez, hogy különböző színűvé és ízűvé tegyék őket, esetleg hogy a tartósságukat meghosszabbítsák. Az adalékanyagok általában, csak egy nagyon kis részét teszik ki az élelmiszereknek, de már ezek a csekély mennyiségek is okozhatnak, különböző gyanús reakciókat. Az élelmiszer-adalékanyagok közé a következő csoportok ...

Érdekel a cikk folytatása? »

Bevezetés az étel allergia világába

Az étel vagy más néven élelmiszer-allergia vagy élelmiszer-intolerancia, majdnem mindenkit érint egy bizonyos szintig. Amikor az ember eszik valamit és ez kellemetlen reakció vált ki, akkor gyakran azt gondolják, hogy allergiásak a megevett ételre. Igazából viszont, a klinikailag bizonyított ételallergiában szenvedők, a teljes lakosságra kivetítve, csak 3%-a a felnőtteknek és ...

Érdekel a cikk folytatása? »