Hozzávalók: Tészta: 20 dkg liszt 13 dkg margarin 6 dkg cukor 2 cs. vaníliás cukor 2 tojás sárgája Késhegynyi sütőpor Ezekből tésztát (ez könnyű linzer tészta) gyúrunk, deszkán kinyújtjuk és a 29 cm átmérőjű kikent, zsemlemorzsával beszórt (az egészet kell, az oldalát is, nemcsak az alját) gyümölcstorta formámba rakjuk. Villával …
Érdekel a cikk folytatása? »Pityókás szelet (alkohollal)
Egy kis alkoholos sütemény, de nem kell félni, részeg nem lesz tőle az ember. Elkészítési idő: 50 perc Sütési idő: kb. 40 perc Hozzávalók a kevert tésztához: – 2 üveg meggybefőtt – 250 g vaj vagy margarin – 200 g cukor – 1 tasak vanillin cukor – 1 csipetnyi só …
Érdekel a cikk folytatása? »Mézes krémes
Ez a recept egy nagyon finom, ünnepi alkalmakra készített süteményt tartalmaz. Az elkészítése hosszadalmas, így csak akkor álljunk hozzá, ha elegendő időnk, és energiánk van. Az eredmény viszont nem hoz csalódást. A tészta hozzávalói: -4 evőkanál méz -2 egész tojás -10 dkg kristálycukor -5 dkg margarin -1 kávéskanál szódabikarbóna -kb. …
Érdekel a cikk folytatása? »Édességek lisztérzékenyeknek
A lisztérzékenység már a gyermekkor elején megjelenik és legtöbbször a beteget az élete végéig elkíséri. Az egyik nagy probléma a sütemények készítése, mert búzalisztet a beteg nem fogyaszthat. A búzalisztet szerencsére pótolhatjuk rizs vagy kukoricaliszttel, de ezek a tészták egy kicsit szárazabbak, morzsalékosabbak lesznek mintha búzalisztből készültek volna. A kukorica …
Érdekel a cikk folytatása? »Palacsinta
A palacsintát mindenki szereti, és a legjobb, legfinomabb, az otthon elkészített ínyencség. Mindenki a saját ízlésének megfelelően készíti, az amerikaiak lekvárt, és mézet tesznek rá, és egymás tetejére pakolják. Nálunk is van rakott palacsinta, amely egymás tetejére pakolt, különböző ízesítésű palacsintákból áll, és valaki még pudingot is tesz bele, vagy …
Érdekel a cikk folytatása? »Madeleine
Ez a finom könnyű kevert kis teasütemény a gyerekeim egyik kedvence. Francia konyha remeke. Íze a piskótáéra emlékeztető. Története a 18.-19. századba nyúlik vissza. Egy francia Madeleine nevű lány sütötte a Lotaringia hercegének. Azóta meghódította a világ ínyenceit. Könnyű elkészíteni és nagyon finom. Sütés előtt be kell szerezni a sütemény …
Érdekel a cikk folytatása? »Morgós csúcs
A forgatáshoz kristálycukor, és a forma kialakításához házi citromfacsaró. Elkészítés: A darált kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a lekvárral, és a kevés tejjel összegyúrjuk. Benedvesítjük a kezünket, és veszünk egy kis marékkal a tésztából. Kis golyót formálunk belőle, és megforgatjuk kristálycukorban. Ebből a mennyiségből, körülbelül 25-30 kis golyócskának kellene …
Érdekel a cikk folytatása? »Sárgabarackos bukta római tálban sütve
Talán nincs is olyan magyar háztartás, ahol ne lenne megtalálható a római tál. Azonban kevesen használják a húsok sütésén kívül másra. Pedig a római tálban ízletes sütemények és ropogós tésztafélék is süthetőek. Íme egy ínycsiklandozó recept, ami finomabb, mintha tepsiben készítenénk el. Hozzávalók 4 személyre 5 dkg vaj 1 darab …
Érdekel a cikk folytatása? »Sütés nélkül készíthető sütemények
Ez a két sütemény villámgyorsan elkészíthető, elronthatatlan és garantáltan a család kedvence lesz. Villámgyors túrótorta 14 dkg babapiskóta morzsát, ha nincs morzsánk, akkor készíthetünk saját magunk is úgy, hogy 14 dkg egész babapiskótát egy nejlonzacskóba teszünk, és nyújtófával összetörjük. A piskótamorzsát beleöntjük egy tálba, és összekeverjük 7 dkg olvasztott vajjal. …
Érdekel a cikk folytatása? »Retro ízélmények: a piskóta csokiöntettel
Minden menzás gyerek kedvence ma is a kakaós szószban úszó piskótakocka, amiből repetát csak nagyon különleges esetben osztanak a könyörtelen konyhás nénik… A piskótának sokféle fajtáját ismerjük, a gyönyörű sárga, szinte habszerűtől a fullasztóan szárazig. De amit a menzán osztanak, nyögvenyelős és mégis olvad a szájban, köszönhetően a csokit sose …
Érdekel a cikk folytatása? »