Kezdőlap / Tag Archives: sütemény (page 32)

Tag Archives: sütemény

Joghurtos és túrós finomságok készítésének szabályai

Nagy melegben nem esnek jól a nehéz vajas krémmel töltött sütemények, torták, hanem szívesebben fordulunk könnyebb és kalóriaszegény túros, joghurtos finomságok felé. A túró és a joghurt savanyú ízének köszönhetően jólesőn felfrissítenek. Az üzletekben a túró sokféle változata kapható. Sovány, zsíros vagy félzsíros változatok közül választhatunk. Amennyiben a túrót tésztába …

Érdekel a cikk folytatása? »

A semmiből süteményt, gyorsan ráadásul mikróban

Ez a sütemény a nagyon gyorsan elkészíthető, költségtakarékos és nagyon kreatív édességek kategóriájába tartozik. Mind minden sütemény, ennek sem más az alapja mint az 1 darab tojás, 3 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanálcukor, és 1 kávéskanál sütőpor. Ez egy kis adag elkészítésére szolgál. Miután ezeket jól összedolgoztuk, 5 …

Érdekel a cikk folytatása? »

Eredeti amerikai cookies

Ezt a csodálatosan egyszerű ámde sok kalóriát tartalmazó aprósüteményt egy Amerikában élő barátomtól kaptam. Mikor először megkínált az elkészített sütivel nagyon ízlett és rögtön le is csaptam a receptre! Elkészítése egyszerű, gyors, és édes! Reggeli, uzsonna, vacsora, vendégváró, filmnézés, baráti találkozók alkalmával ideális sütemény. Fogyaszthatjuk, tejjel, kakaóval, teával, kávéval, amelyik …

Érdekel a cikk folytatása? »

Orosz krémtorta (sütés nélkül)

A tortához veszünk 10 dkg mazsolát, amit leöblítünk, ráöntünk 1 dl rumot és állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. 15 dkg cukrot 1 tojássárgájával alaposan kikeverünk, felengedjük 1 dl tejjel, és gőz fölött kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ha megsűrűsödött a krém levesszük a gőzről és 1 csomag vaníliás cukorral …

Érdekel a cikk folytatása? »

Aromás fenyő

Ez a kis sütemény megfelelő édesség lehet a karácsonyi nassoláshoz, de ha csak valami finomságot akarunk összedobni, akkor is megállja a helyét. Nem fontos fenyő alakba sütni, bármilyen sütőformában megcsinálhatjuk. Hozzávalók kb. 60 db-hoz: 40 dkg liszt 1 tasak sütőpor 1 kávéskanál őrölt fahéj 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg ½ kávéskanál …

Érdekel a cikk folytatása? »

Magos csokis kekszek

Ezek a kekszek sokkal egészségesebbek, mint amiket a boltban lehetne megvenni, és persze finomabbak is. A liszt részben magokkal vannak helyettesítve, így több jó szénhidrátot tartalmaznak. Cukor is kevesebb van bennük, mint a legtöbb receptben, de helyettesíthető édesítőszerrel is. Viszont ha így teszünk, vigyázzunk arra, hogy abból kevesebb kell, kb. …

Érdekel a cikk folytatása? »

Részeg szelet

Elkészítése egy kicsit időigényes, 60 perc. A neve csalóka, egy evőkanál bor kell a tésztájába. Sütési idő 25 perc. Tepsiméret: 30 X 40 cm Hozzávalók a tésztához : – 6 tojás – 15 dkg porcukor – 8 dkg rétesliszt – 1 csomag sütőpor – 1 e. kanál bor – 3 …

Érdekel a cikk folytatása? »

Emeletes élvezet

Ezt a fantasztikus receptet nővéremtől kaptam, először Ő csinálta egy karácsonyi, családi ebéd alkalmával desszertként. Nagy sikert aratott a család körében, pillanatok alatt el is fogyott. Egyszerű ámde egy kicsit időigényes sütemény. Ami az előnyét illeti, sütés nélkül készíthetjük el mindezt! Könnyű és fenomenális az íz kavalkád. Családi események, ünnepek …

Érdekel a cikk folytatása? »

Túrós delkli

1 kg lisztet átszitálunk és gyúródeszkára tesszük. A liszt közepébe kis mélyedést készítünk, és ebbe a mélyedésbe kovászt csinálunk, ¼ liter langyos tejből, 3 dkg élesztőből és egy kevés lisztből. Letakarjuk és kelni hagyjuk. 50 dkg vajat szétvagdosunk és aztán jól összegyúrjuk, simává dolgozzuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük. Mikor ez …

Érdekel a cikk folytatása? »

Piskóta recept részletesen

Ezt a mennyiséget hagyományos tepsiben és kapcsos tortaformában egyaránt megsüthetjük. Ha tekercset akarunk készíteni és szegletes formában sütjük, vagy elfelezzük a mennyiséget és úgy sütjük ki, vagy kihűlés előtt a tészta vastagságát felezzük meg. Tekercs esetén még melegen sütőpapírt borítva rá feltekerjük és úgy hűtjük ki.A tepsi alját kikenjük-kilisztezzük és …

Érdekel a cikk folytatása? »