Elkezdtük jó páran Béres Alexandrát követni… Nem tudjuk még, hogy milyen a fogyókúrája, de ő már bizonyított az életben, azt hiszem csak jó tanácsokat tud adni. Remélem sokaknak segítek ezzel a táblázattal, s sikeresek lesznek a fogyózók. Én is elkezdtem, s segíteni szeretnék. Gyakori élelmiszerek 30 index alatt. A bevezető …
Érdekel a cikk folytatása? »Recept varíációk Wok-ra
Ropogós párolt zöldség Wokban Ez egy olyan étel, amely nemcsak a szájnak, de a szemnek is ízletes. Az édeskés piros és sárga paprika, valamint a pikáns zöld paprika kombinációja szemnek sem utolsó látvány. Az állandó kevergetés közben végzett párolás megőrzi a paprika vitamintartalmát is. Ha mindezeket még ropogós répával, babcsírával, …
Érdekel a cikk folytatása? »Ételek wokban
Mint valami távol-keleti csodára, úgy néztünk a wokra nem is olyan régen. Mára már általánosan elterjedt a használata, s talán nem is túlzunk, ha azt állítjuk, a legtöbb háztartásban megtalálható valamelyik fajtája. Az is igaz, hogy sokan csupán serpenyőként használják. Padig a wok sokkal többet tudd. Szinte mindent. Pirítani, sütni, …
Érdekel a cikk folytatása? »A vöröshagyma és társai
A vöröshagyma az egyik legtöbbet használt fűszer a magyar háztartásokban. A legnagyobb előnye az, hogy egész évben rendelkezésünkre áll. A vöröshagyma a salátától a pörköltön át a grillezésig minden ételhez használható. Hűvös, száraz, szellős helyen sokáig tárolható. A hagyományos vöröshagyma sárgás-barnás színű. Kora tavasszal már megtalálhatjuk a piacokon az újhagymát. …
Érdekel a cikk folytatása? »Póréhagymás rizottó citromos hallal, hagymabefőtt
Hozzávalók: 1,25 liter zöldségleves 2 evőkanál olívaolaj 3 póréhagyma, felszeletelve 440 g arborio vagy rizottórizs 50 g parmezánreszelék vagy -forgács 2 evőkanál citromlé őrölt fekete bors citromos hal 60 g vaj 2 teáskanál reszelt citromhéj 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem 4×180 g fehér halfilé 2 evőkanál citromlé A rizottóhoz …
Érdekel a cikk folytatása? »Bárányhúsos muszaka
Ezt az ételt kimondottan ünnepi fogásként, ínyenceknek tálalhatjuk fel. Nagyon sokan nem szeretik a padlizsánt, pedig nagyon egészséges. A bárányhús kevés zsírtartalma miatt ,könnyen emészthető, nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot,mivel a birka nem eszik tápszereket,csak füvet. A bárány húsa különlengessen finom. A görögéknél azonban mindennapos étel. A mediterrán konyhában nélkülözhetetlen, szinte …
Érdekel a cikk folytatása? »