Citrom-diéta

A citromkúra nem csak a fogyást segíti elő, de kiváló méregtelenítő hatású, és a sok C-vitamin révén immunrendszerünket is erősíti. A citromlé enyhén savas, de szervezetünket lúgosítja (például a gyorsételektől, egészségtelen ételektől elsavasodott szervezet jobban ki van téve a betegségeknek), emellett zsírbontó hatású, és gyorsítja az anyagcserét.

A kúrához valódi citromot használjunk, ne citromlevet. Vízzel ízlés szerint hígíthatjuk, de ne tegyünk bele cukrot, édesítőszert. Mindig étkezés előtt igyuk 2o-3o perccel, három étkezésre elosztva.
Emellett természetesen ügyelnünk kell a megfelelő folyadékbevitelre, igyunk meg legalább 2-3 liter tiszta vizet. A kúra alatt ugyanúgy naponta háromszor ehetünk, kerüljük közben a sok szénhidrátot és húsfélét, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt.
Az első nap egy citrommal kezdünk, majd fokozatosan növeljük a citromok számát a hetedik napig, amikortól ismét csökkentjük. Tehát első reggel egy citrom leve
második nap 2: reggeli előtt 1 és ebéd előtt 1
a harmadikon 3: reggel, délben és este egy
a negyediken reggel 2 és délben-este 1-1 és így tovább. A 7.napon 7 citrom leve, a 8. napon ismét 6, a 9.napon 5, majd fokozatosan csökkentve a 13. napig 1-re.

A kúra során valószínűleg csökkenni fog valamennyire az étvágyunk is, nyugodtan együnk naponta többször kis adagokat.
Mivel a citromlé savas, ne feledkezzünk meg fogzománcunk védelméről, igyuk szívószállal.
Betegség esetén ajánlott orvos, szakértő véleményét kikérni. Nem jellemző a gyomorsav túlszaporodása a kúra alatt, de ha gyomorfájást érzünk, ne emeljük tovább a citromok számát. A kúrát ne végezzük el többször egymást után.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás