Tartós diéta

Számtalan ideálisnak mondott fogyókúra-recept és csodadiéta létezik, melyek közös tulajdonsága, hogy mindezeket különösebb erőfeszítés és éhezés nélkül ígérik. A fölös kilók elleni örökös küzdelem tartós diétát igényel, melyre többféle lehetőség adódik:
– Az étkezések előtti és alatti, a szokásosnál jóval több folyadék magunkhoz vétele nagyban növeli a telítettség érzetét.
– Jóval kevesebb ételmennyiség elfogyasztása, mely viszont hiánytünetekkel párosulhat, és jókora akaraterőt feltételez.
– Szénhidrátok (gabonafélék) száműzése az étrendből, amely azonban akaratlanul is a zsírbevitel fölösleges megemelésével jár.
– Több csökkentett kalórianap beiktatása egy hétbe, mely a kevesebb energiaigényű foglalkozásokat űző személyek diétája lehet.
– Egyetlen ételféleségre alapozott módszer, de ez károsan egyoldalú táplálkozást von maga után.
– A kihagyó nap módszere esetén a hét egyik napján csak cukorszegény gyümölccsel és sótlan zöldséggel tompítható a korgó gyomor.
– Alacsony energiatartalmú étkek fogyasztásához óriási akaraterőre van szükség.
– Az ismert böjtölés szigorúsága fehérjedús italokkal pótolható.
– Kémiai fogyasztószerek, étvágycsökkentő készítmények használata megfosztja az embert a pompás ételek élvezetétől, emellett kínos mellékhatások léphetnek fel.
– A szauna és a masszázs ugyan kellemes hatásúak, ám kellő étrendi változtatás nélkül nem hozzák meg a várt eredményt.
– Személyre szabott, csökkentett energiatartalmú, és a rendszeres testmozgáson alapuló módszer, mellyel leginkább elérhető a tartós testsúlyvesztés, ezenkívül növeli a fizikai és a szellemi közérzetet, teljesítményt is.

Végezetül, ne feledjük, a diéta egyik legfontosabb alkotóeleme a tudatos és változatos étrend mellett maga a táplálkozási harmónia!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply