Kezdőlap / Állatok / Rágcsálók / Csincsillák jellemzői

Csincsillák jellemzői

A csincsilláknak, sajátos egyedi természetük van. Persze így van ez a törpenyulaknál, vagy tengerimalacoknál is, hiszen minden fajta állatnak megvannak a különböző tulajdonságai, és a csincsilla talán azért tűnik még egyedibbnek, mert nem olyan gyakori állat, mint az előbb megemlített két fajta. Természetesen azt is figyelembe kell venni, hogy minden állatnak egyénenként is eltérő a viselkedése, személyisége. Ahogy nekünk embereknek sincs még egy ugyanolyan hasonmásunk, a csincsillák is pont így különböznek egymástól.
A csincsillát érdemes egy jó nagy ketrecben tartani, és a nagy ketrecen itt a magasság is értendő. Azt mondják, inkább magasabb legyen a ketrec, mint szélesebb, hiszen a csincsilla egy mókus-féle. Szeret ücsörögni, így ha kedvére akarunk tenni, különböző szinteket csinálunk a ketrecébe, vagy ágakat teszünk. Nem is beszélve arról, hogy a csincsilla egy társas lény, és nem érzi jól magát, ha egyedül van, így minél hamarabb szerezzünk neki egy társat. Ami viszont tény, hogy két állatkának még több hely kell.
Nagyon érdekes állítás, miszerint egyes csincsillák akár 15-20 évig is élhetnek, lepipálva ezzel a kutyákat, és a macskákat is. Így érdemes megfontolni, és nem csak hirtelen felindulásból venni csincsillát. Ezt az állatot- az ijedőssége miatt- a hasa alatt, és a farka tövénél kell megfogni, mert ha nem jól fogjuk meg, és megijed, le is dobhatja a szőrét. Persze a szőre visszanő egy pár héten belül, de mégsem akarunk egy csupasz csincsillát a szép „bundás” helyett. Ami érdekesség, hogy a csincsilla egész okos állat, így sok mindent meg lehet neki tanítani, és lehet nevelni egész életében. Viszont nem javasolt egyáltalán más állatokkal együtt tartani, mert nincs körme, és nem tudja megvédeni magát. A csincsilla, rágcsáló mivolta révén, előszeretettel rág meg mindent, ami a keze- pontosabban a szája- ügyébe kerül, ezért vigyázzunk erre, és ne engedjük vezetékek közelébe. Ami még fontos lehet, a csincsilla nagyon tiszta állat, de naponta meg kell fürdetni, egy bizonyos típusú karcmentes homokban, hogy a szőre ilyen szép maradjon.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A csincsilla lakása

A csincsillának nagyon nagy a helyigénye, éppen ezért érdemes átgondolni, hogy el tudjuk e normális …

Leave a Reply