Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / Egészséges szokásokkal a pattanások ellen

Egészséges szokásokkal a pattanások ellen

Rengeteg ember küzd a pattanásokkal úgy, hogy bőrproblémája nem akar megszűnni. Sokaknak segítenek a speciális szerek, mások hiába keresik a megfelelőt. Ha néhány szokásunkon változtatunk, panaszaink is várhatóan enyhülni fognak.
Mivel testünk hetven százaléka víz, eleget kell innunk ahhoz, hogy testünk, beleértve bőrünket is, egészséges legyen. Ami a testünkbe jut, annak ki is kell jönnie: ha folyton szénsavas, színezékkel és egyéb káros anyagokkal dúsított üdítőitalokat iszunk, hiába várjuk, hogy bőrünk állapota javuljon. Csökkentsük ezek mennyiségét, és igyunk sok tiszta vizet. Már csak ez a lépés látható eredményt fog hozni néhány napon belül.
Egy másik, nagyon jó hatású ital a zöld tea, amely tele van antioxidánsokkal: ezek felveszik a harcot a pattanást okozó baktériumokkal. A különböző gyümölcslevek is antioxidánsban gazdagok, különösen a bogyós gyümölcsökből készültek (és természetesen maguk a gyümölcsök!).
A zöldségek közül különösen hasznosak a leveles, zöld színű zöldségfélék. A vízhez hasonlóan egész szervezetünket kitisztítják, és megszabadítanak a lerakódott méreganyagoktól.
Jóllehet mindenfelé olvashatunk arról, hogy amit eszünk, annak semmi köze nincs a pattanásokhoz, sokaknál mégis beválik az, ha kevesebb zsíros ételt esznek.
Egy étrend-kiegészítő, ami segítségünkre lehet: az E-vitamin, amely gyógyító hatással van a bőrre. Szedhetjük vitaminkészítmény formájában, vagy választhatunk olyan multivitamint, amely a napi ajánlott mennyiséget tartalmazza. Különféle arckrémeket is találhatunk E-vitaminnal dúsítva, de kerüljük közülük a zsírosabbakat.
Nem utolsó sorban, ha csökkenteni tudjuk a stresszt, akkor bőrproblémáink is enyhülni fognak. A nagyfokú stresszről ismert, hogy egyes hormonok fokozott termelését váltja ki, amelyek hatására bőrünk is több zsírt termel, ez pedig pattanások kialakulásához veze

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Hozzászólás