Kezdőlap / Üzlet / Vatera / Eladás a Vaterán

Eladás a Vaterán

Sokan csak vásárlási céllal használják a vaterát, de van otthon pár megunt, vagy már nem használt dolguk, amit szívesen eladnának, de nem merik, mert nem tudják hogy működik.
Az első lépés, hogy teljes jogú felhasználóvá kell válnunk. Ez az eladáshoz alapfeltétel. Azt úgy tehetjük meg, hogy a Vatera által megadott számlaszámra átutalunk 100 Ft-ot. Ez a pénz nem veszik el. A saját Vaterás számlánkra kerül, ahonnan a jutalékokat, és feltöltési díjakat rendezhetjük a későbbiek folyamán. Ennek semmi egyéb költsége nincs, úgyhogy azon sem kell aggódni, hogy mi lesz, ha nem adunk el semmit.
Ha már teljes jogú felhasználók vagyunk, akkor készítsünk pár fotót az eladni kívánt termékről, majd írjunk egy jó kis leírást róla, és már tölthetjük is fel. Érdemes előtte körülnézni, hogy van-e fent olyan dolog, vagy hasonló amit épp el akarunk adni, és ha igen, akkor mennyiért? Amennyiben van, akkor érdemes egy kicsit alacsonyabb áron feltenni, vagy kihangsúlyozni a leírásban, hogy ez miért drágább, mint az oldalon megtalálható többi hasonló termék. Esetleg teljesen új, van rá garancia, ritka darab, stb.
El kell döntenünk, hogy milyen aukcióban szeretnénk eladni a termékünket. Választhatjuk a licitálós, vagy a fix áras verziót. A licitálósnál pedig adhatunk meg villámárat is. Ez azonban nem módosítható, ha már érkezett licit a termékünkre.
Indíthatjuk az aukciót 1 Ft-ról is. Így sokan fel fognak rá figyelni. Ilyenkor azonban figyeljünk a minimálárra, mert ha nem állítunk be, és mondjuk 5000 Ft lesz a nyerő licit egy 100.000 Ft-os plazma TV-re, akkor bizony 5000-ért oda kell adnunk.
Be állíthatjuk még, hogy mennyi ideig fusson az aukció. Érdemes a maximális 21 napot választani, hisz ez nem befolyásolja a feltöltési díjat.
Végül lehetőségünk van arra is, hogy a Tesz-vesz oldalon is megjelenjen a termékünk. Ez esetben viszont az ottani feltöltési díjat is ki kell fizetnünk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerkedés a Vaterával

Az egyik legnépszerűbb hazai honlap kétség kívül a Vatera. Kevés internetet használó ember van, aki …

Leave a Reply