Kezdőlap / Üzlet / Vatera / Hogyan ússzuk meg a csalásokat eladásnál?

Hogyan ússzuk meg a csalásokat eladásnál?

Sok ember nem mer a Vaterán eladni dolgokat, pedig lenne mit. Félnek, hogy csalókba botlanak, és átverik őket. Kellő odafigyeléssel, és elővigyázatossággal ez könnyen kiküszöbölhető.
A legnagyobb félelme minden eladónak, hogy nem kapja meg a termék árát. Erre a legegyszerűbb megoldás az, hogy csak személyes átvétellel, vagy előre utalás után postai úton adja át a terméket a vevőnek. Sok vevő inkább az utánvétellel kérné a terméket, pedig az drágább. Ilyenkor mindenképp nézzük meg az értékeléseit. Amennyiben sok negatív értékelés van, semmiképp ne engedjük neki. Ha már lejárt az aukció, és ő a nyertes, akkor csak az általunk megadott átvételi módok közül választhat. Ezért is fontos, hogy mit adunk meg az aukció indításakor.
A komolytalan vagy csaló vásárlók kiszűrésére még egy jó módszer a zárt aukció indítása. Ez semmilyen plusz költséggel nem jár. A lényege annyi, hogy mindenkinek, aki szeretne licitálni a termékre, előtte engedélyt kell kérnie az eladótól. Ha valaki engedélyt kér, akkor nézzük meg az értékeléseit, és az alapján döntsük el, hogy meg adjuk-e neki.
Ha esetleg a vevő cserét ajánl fel, akkor is minden esetben nézzük meg az értékeléseit, és ha elfogadjuk, akkor is legyünk résen, és amennyiben nincs lehetőség a személyes átadásra, kérjük meg, hogy ő postázza előbb a csereként felajánlott terméket, hisz ő a vevő. Ha megérkezett, és megfelelő az áru, akkor feladhatjuk mi is.
Ezekkel az óvintézkedésekkel nem kell tartanunk attól, hogy nem kapjuk meg a termékünk vételárát. De fontos megjegyezni, hogy kevés esetben fordulnak elő ilyen jellegű csalások a vaterán. Aki találkozik ilyennek, az mindenképp jelentse az oldal vezetőinek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerkedés a Vaterával

Az egyik legnépszerűbb hazai honlap kétség kívül a Vatera. Kevés internetet használó ember van, aki …

Leave a Reply