Kezdőlap / Terhesség / Erotika terhesség alatt

Erotika terhesség alatt

Szex terhesség alatt

Ha esetleg terhes vagy tervezi a terhességet, a szexszel kapcsolatban nem túl sok információ áll rendelkezésre. Ez talán azért alakult ki, mert a kulturális tendenciák nem összekapcsolhatóak a terhesség fogalmával.
Sok leendő szülőnek talán kérdése támad e témát illetően, hogy biztonságos-e a szex és mi a normális ebben az állapotban? Először is szükséges a nyílt kommunikáció partenrünkkel, amely egy kielégítő és biztonságos szexuális kapcsolatot nyújt a terhesség alatt, illetve utána.
A szex biztonságosnak tekinthető a terhesség bármely stádiumában. Egyáltalán nem jár komplikációval.
Előfordulhat, hogy biztonságos a terhesség alatti szex, de nem minden kismama vágyik rá. Sok várandós anyukával találkozhatunk, akiknek a szex iránti vágyuk terhességük alatt folyamatosan ingadozik. Nagyon sok anyuka úgy gondolja, hogy testtömegük gyarapodásával kényelmetlenné is válhat az együttlét. Ilyenkor a partnerrel való folyamatos kommunikáció a legfontosabb. Együtt kell kisérletezni, hogy mely pozíciók a megfelelőek, illetve mely apróbb intimitási igényeknek van jelentőségük. Sok nő azonban úgy érzi, hogy terhessége folyamán elvesztheti a vágyat és a motivációt az erotika iránt.
Ugyanakkor fontos szakorvosunk véleményét is meghallgatni, aki tisztában van jelen állapotunkkal és fel tudják mérni mik jelentenek veszélyt terhességünkre. Ha arra utalnak, hogy nagy esélye lehet a terhesség alatti komplikációnak, mint például az elvetélés, akkor nem javasolt a szexuális együttlét.
Normális esetben, ha nincs komplikáció, közösülés során a magzat teljesen védve van, egy úgynevezett magzatburoknak (ez egy vékony falú zsák, amelyben helyezkedik a magzat és a körülötte lévő magzatvíz) és a méh erős izomzatának köszönhetően. Az aktus során a férfi nemi szerv egyáltalán nem lép kapcsolatba a magzatot körülvevő környezettel!
Így azok számára, akiknek nem tiltott az együttlét, nyugodtan élvezze ki az erotika által nyújtott lehetőséget!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kismama étrendje

Hazánkban manapság a várandós nők átlagos zsír bevitel lényegesen magasabb a megengedettnél. Célszerű, ha zsiradékok …

Leave a Reply