Kezdőlap / Terhesség / Ultrahang vizsgálatok

Ultrahang vizsgálatok

Szakorvosunk használhatja ezt a fajta vizsgálati módot, annak érdekében, hogy megvizsgálja belső szerveinket, mint a méhet, petefészket vagy embriót- magzatot. Az ultrahang vizsgálatnak is vannak különböző fajtái:
– Általános ultrahang vizsgálat: orvosunk úgy kezdi meg a vizsgálatot, hogy először egy zselés anyaggal keni be a hasi tájékunkat. A vizsgálat először a húgyhólyag megkeresésével kezdődik. Vizsgálat előtt érdemes2 pohár vizet meginni, hogy egyértelműen látszódjon a hólyag. A húgyhólyag továbbítja a hanghullámokat a fő vizsgálandó belső testrészekhez. Ezt az ultrahangvizsgálatot akkor lehet sikeresen elvégezni, amikor már a magzat megfelelő méretű. Az első trimeszterben az orvos megbizonyosodik róla, hogy nem méhen kívüli terhességről van-e szó, valamint kiszűrni a vetélés lehetőségét. Ennél a vizsgálatnál az is megállapítható, hogy hány magzat fejlődik (ikerterhesség megállapítása). A terhesség további szakaszaiban ellenőrizni lehet, hogy a magzat rendesen fejlődik-e. Ez az ultrahangos vizsgálat nem káros a magzatra és az édesanyára sem, teljesen kockázatmentes. Segíthet az orvosnak megállapítani a szülés körülbelüli időpontját is.
– Endovaginális vagy transzvaginális ultrahang: egy hosszú, vékony pálcát, mely egyben egy hang- hullámmal felszerelt készülék, behelyeznek a vaginába. Ezt korai terhességeknél szokták elvégezni, hogy megbizonyosodjanak arról 100%-an, hogy az embrió méhen belül fejlődik. Ez a fajta ultrahang részletesebben megmutatja a méhnyakot és a korai embrió anatómiáját.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kismama étrendje

Hazánkban manapság a várandós nők átlagos zsír bevitel lényegesen magasabb a megengedettnél. Célszerű, ha zsiradékok …

Leave a Reply