Kezdőlap / Társadalom / Eskövő / Esküvő: a vőlegény feladatai

Esküvő: a vőlegény feladatai

Az esküvő, mint esemény főszereplői, központi figurái a menyasszony és a vőlegény. És bár az esküvői őrület jellemzően a kedves arákat jobban elkapja, mint leendő férjeiket, és több szervezési, kiválasztásai feladatot vállalnak fel, azért a vőlegénynek is számos feladata van a közös életük megpecsételésének szervezésében, hiszen az ő szerepük nem ért véget a lánykéréssel.

Első lépésként, ami egy vőlegény megtehet a sikeres esküvő érdekében, hogy próbálja minél jobban kivenni a részét a szervezéstől már a kezdetektől fogva (zene, helyszín, meghívók, vendéglista), ha másban nem is, lelkiekben: az elég nagy stressz forrást jelentő helyzetekben próbáljon meg nyugodt maradni.
A vőlegény számára is ugyanolyan fontos a ruhaválasztás, mindenképpen arra kell törekedni, hogy az igazodjon a menyasszony ruhájához, stílusban megfeleljen neki (nem árt a cipőt jó előre „betörni”).

A hivatalos ügyekből is ki kell vennie a részét, hiszen az anyakönyvvezetői hivatalban, a templom kiválasztásánál, a ceremónia lebonyolításának megbeszélésén, illetve a házasság előtti jegyesoktatáson a vőlegénynek is meg kell jelennie. Fontos arra is gondolnia, hogy ha nehézségei lennének tánc tevén, akkor ne habozzon, látogasson el néhány táncórára.

Emellett szinte a legfontosabb feladata közé tartozik a gyűrű őrzése. Abban az esetben, ha az esküvőig a jegyespár nem viseli a gyűrűt, hagyományok szerint a vőlegény, illetve az általa felkért tanú felelőssége, hogy a ceremóniáig el ne tűnjön!

Nagy szerepe van az esküvői autó kiválasztásában is, illetve annak megszervezésében, hogy a vendégek, hogy jutnak el egyik helyszínről a másikra, illetve ő köszönti a vendégeket a hivatalos szertartás előtt.
A lakodalomban pedig jobb lesz, ha vigyáz, nehogy kedves felesége eltűnjön a szeme elől, a lelkes rokonok menyasszonyrablási akciója során!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Extrém esküvő helyszín- a Baradla – barlang

Mindenki különleges, és emlékezetes esküvőre vágyik, ahol kimondják a boldogságot, jelentő igent, hiszen ez életük …

Hozzászólás