Kezdőlap / Társadalom / Eskövő / Esküvő és ami utána van

Esküvő és ami utána van

Minden nőnek ez az álma, sőt még a férfinak is, ha rátalál a szerelem, kellőképpen kipróbálták egymást, hogy életüket hivatalosan is összekössék. Vannak olyan párok, akik ezt a döntést pár hét alatt képesek meghozni, de a szerelmesek többsége hosszabb együtt töltött idő után dönt a jogi formula mellett.
Vannak hagyományok és szokások, melyeket még most a XXI. Században is betartanak. Ezek közé tartozik, még jóval a házasságkötést megelőző lánykérés, mikor is mintegy, a szülők áldásukat adják a frigyre. Ilyenkor hozzák nyilvánosságra azt, hogy ŐK a régi nyelvészeti megfogalmazás szerint, jegyben járnak egymással.
A menyasszonynak és a vőlegénynek ebben az időben már számos tennivalója akad, ilyen például a meghívó tervezése és készíttetése, a menyasszonyi ruha kiválasztása, tanuk felkérése, valamint a helyszín kiválasztása.
A jogi formulának megfelelően, mivel a boldogságnak jogi útja és ára is van, az Önkormányzatnál is be kell jelenteni a házassági szándékot, ahol az adatokat felveszik, majd amennyiben egyházi esküvőt is terveznek, meg kell szerezni a keresztlevelet és egyéb dokumentumokat, melyre a papnak szüksége lehet.
Napjainkban igen nagy szerephez jut az úgynevezett házassági szerződés, melybe pontosan belefoglalják, hogy ki-mit, illetve milyen ingatlant, vagy ingótárgyat vitt a házassága, ha válásra kerülne sor.
A közvélemény ezt a másik félben való bizalmatlanságnak tartja, véleményem szerint ez óvintézkedés, hiszen a kezdeti szerelem és harmónia ellenére, hazánkban a házasságok elég nagy része megromlik, a szerelem és a harmónia elszürkül a hétköznapok és a gyereknevelés folyamán.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sok dolog amiről mind gondodkodni kell

Egy esküvő nem kis dolog az ember életében, és ha már elszánja magát rengeteg dolgot …

Hozzászólás