Kezdőlap / Trendi témák / Hogyan ápoljuk az érzékeny bőrt nyáron?

Hogyan ápoljuk az érzékeny bőrt nyáron?

Az érzékeny bőrű emberek nagyon félnek a tűző naptól. Pedig a meleg nem feltétlen nyáron az ellenségünk, csak meg kell találnunk azokat a praktikákat, amelyek segítenek, hogy nyugodtan élvezhessük a nyarat.
Ha valakinek a bőre rosszul tűri az időjárás-változást, és a legkisebb ingerre is kivörösödik, szinte biztos, hogy az érzékeny bőrűek táborába tartozik. Ennek fő jellemzője a gyakori feszítő, viszkető és égő érzés, amihez olykor kisebb mértékű hajszálértágulat is társulhat. A vegyszeres kozmetikumok használatára sokszor allergiás reakcióval válaszol. Nyáron az érzékeny bőr hajlamos a kiszáradásra, amit az erős napsugárzás, a víz és a lágy szellő is fokoz. A túlzott izzadás szintén okozhat problémákat, eltömődhetnek a melegben kitágult pórusok, pattanások és gyulladások alakulnak ki. Mindezek ellenére nem kell e pár kellemes hónapot a négy fal közt tölteni. Lássuk, melyek azok a pénztárcakímélő, esetleg otthonunkban is megtalálható „kozmetikai szerek”, amik megkönnyíthetik bőrünk ragyogásának megtartását a legforróbb napokon is.
Leégés ellen
Örök dilemma, hogy napozzunk-e vagy sem. Tisztában vagyunk vele, hogy nem a legegészségesebb időtöltés, de nem tudjuk megállni. Éppen ezért kell nagy gondot fordítani a megelőzésre. A legjobb, ha érzékeny bőrűeknek készített naptejet vásárolunk, de ha nincs éppen ilyenünk, kipróbálhatunk egy természetes megoldást is. Bármily meglepő, de a sör kiváló erre a célra, hiszen olyan enzimeket és vitaminokat tartalmaz, melyek védenek az erős leégéstől, azonban az UVA- és UVB-sugaraktól nem óvnak meg minket. Nagyobb mennyiségű sárgarépa fogyasztása azonban kiküszöböli e problémát, mivel magas karotinoid tartalma miatt természetes fényvédőként is funkcionál, emellett a szabad gyökök megkötésében is fontos szerepet játszik.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A téli depresszió

Sok ember a világon úgy él, hogy mikor elérkezik a május és a meleg évszaka …

Hozzászólás