Kezdőlap / Társadalom / Eskövő / Esküvői dekoráció házilag

Esküvői dekoráció házilag

Az esküvőn egy apróságnak is épp olyan nagy hangsúlya van, mint az egész díszítésnek. Egy csöppnyi dekorációs elem, mint pl. az asztaldísz éppen annyira jelentős, mint az egész az asztal díszítése, ugyanakkor a harmóniátlanul egymás mellé rendezett dolgok épp annyira el tudják rontani az összhatást, mintha a menyasszony fekete ruhába öltözött volna. Az ízléses, könnyed dekorációs elemek otthon, saját kezűleg is könnyűszerrel elkészíthetők.
Az asztalokra helyezhetünk csipkébe foglalt szirmokat, mely kör alakú tortapapírból könnyen meghajtogatható, és egy meseszép rózsaszirmokkal teli tölcsért eredményez. Nem kell hozzá más, csak egy kevés ragasztó. Még szebbé tehetjük, ha egy szalaggal masnit kötünk rá. Kiválóan alkalmas arra is, hogy a násznépből mindenki kapjon egyet, és ebből tudnak majd virágszirmot szórni a templom előtt. A virágszirom szórás az egyházi esküvő csodás lezáró mozzanata.
Szintén kiváló asztali dekorációt készíthetünk kiürült üvegekből is. Ehhez nem kell más, mint néhány egyforma üveg, csipkés tortapapír, és néhány színes szalag. Ez a dekoráció asztalszámozásként is szolgálhat, így segít a vendégek számára megtalálni az ülésrend szerinti helyüket az ünnepi asztalnál. Vidéki hangulatú, vagy szabadtéri esküvők tökéletes kelléke lehet egy szál virággal, vagy gyertyával.
Az asztalokra szalvétát is teszünk az esküvőn, méghozzá azt is ünnepi dekorációban. Egyszerű, de mégis hangulatos és elegáns szalvétadekorációt készíthetünk magunknak, ha egy szalvétát feltekerünk, melyet négyzetes csipkés tortapapírral körbehengerlünk, és szalaggal átkötünk. A tányérokra helyezve kiváló dekoráció, és vendégváró is egyben.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan spóroljunk az esküvő szervezésen?

Egy esküvő szervezése nem leányálom. A költségekről nem is szólva. (Zárójelben jegyzem meg, hogy a …

Leave a Reply