Esküvői könyv

Bizton állíthatjuk, hogy az esküvői könyv az örök emlékek sztárja. Ha a költségvetés nem teszi lehetővé világraszóló esemény megrendezését, ezen akkor se spóroljunk. A színes forgatag csak egy napig tart, de a fényképek bármikor ott lehetnek velünk egy boldog múltidézésre.

Egy jó fotós az esküvői készülődéstől a menyasszonytánc végéig akár 1000-1500 képet is készíthet. Ezek legjobbjainak kiválogatása kemény, egyben igen szórakoztató feladat. A kiválogatott legjobb pillanatok mindegyike ezt követően utómunkálaton esik át, ami a színek, kontrasztok helyes beállítását jelenti.

Az esküvői fényképek általában digitális technikával egyedi háttérgrafikába vagy háttérfotóba illesztve nyerik el végleges formájukat. Előnyös, ha minden egyes kép a hozzá illő grafikai hátteret kapja. Lehet például egy régi papírusz tekercsből előbukkanó kép, a másiknak az esküvői csokor adhatja a hátteret, vagy a képen belüli részlet kerül kiemelésre, mely aztán a kép külső részére kicsit megbolondítva szolgálja a hátteret. A fényképek mellé, vagy alá apró szövegek is kerülhetnek, díszes, alkalomhoz illő betűkkel. A kompozícióknak csak a képzelet szab határt.

A digitálisan feldíszített képek aztán a fotólaborba kerülnek. A könyv lapszámát és méretét meg lehet határozni, de általában a 30×20 cm-es (A4) vagy a 30×40 cm-es (A3) méret a leggyakoribb. A könyv oldalai legyenek merev lapúak, például kartonlapokra ragasztottak. A fénykép mindig jó minőségű digitális kidolgozás legyen. Itt választhatunk ízlésünknek megfelelően fényes fotópapírt, de kérhetjük lágy fényűre, vagy mattra is.

A klasszikus esküvői könyv igazi bőrkötésű. A bőrborításon dombornyomással, a gerincén a kötés is lehet olyan, mint egy régi lexikon. Aki viszont jobban kedveli a puhább felületeket, az kérheti például selyemből, vagy plüssből, de lehet egyszerű keménypapír borító is a fedélen fényképpel vagy szöveggel. Az esküvői könyv egy szép díszdobozban akár remek ajándék is lehet az ifjú pár számára.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A jó esküvői kép kulcsa…?

Az esküvői fotózásra nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen nem emlékezhetünk minden apró részletre, ami megtörtént. …

Hozzászólás