Kezdőlap / Társadalom / Eskövő / Extrém esküvő- az Anna –barlang

Extrém esküvő- az Anna –barlang

Az ember életében eljön az a pillanat, mikor úgy dönt, összeköti egy másik emberrel életét, és szerelmüket friggyel pecsételik meg. Hogy ezt méltó helyen tegyük, sokféle lehetőségünk van, a romantikusabb és bevállalósabb szerelmespár, aki valami valóban különlegesre vágyik, ma már találhat ilyen helyszínt.
Miskolctól 3 km-re, Lillafüreden található az Anna-barlang, mely fokozottan védett.
Képződése körülbelül 150 000 – 200 000 éve kezdődött, és a mai napig tart. A barlang mésztufa, mely a Szinva forrás vízéből vált ki. Csipkéhez hasonlatos képződményei csodálatos látványt nyújtanak. A Palota-szálló alatt, a Szinva – vízesés mellett található közvetlenül. Itt megtekinthető a szintén gyönyörű Függőkertek is.
A barlang különböző üregeit néhol legendák övezik. Például, a Hall-nak elnevezett üregből folyosó vezet a Hármas Kapuhoz, és a legenda szerint itt, amelyik kapun halad át az ember, annak függvényében vagy a Menyországba, vagy a Pokolba jut. De található Északi-fény nevezetű terem is, illetve az Elvarázsolt Kastély. Az ifjú pár Jézus Szívében, egy szív alakúra formálódott üregben fogadhat örök hűséget egymásnak. Innen közvetlen a Paradicsomba, majd onnan ahol Éva Almafájához jutunk.

Az esküvő helyszíne barlang, és körülbelül 10°C hőmérsékletű, ezért ennek megfelelően vállasszuk ki az esküvői ruhát.
Az ifjú pár a Jézus Szívében, egy nagyon kis teremben köthetik meg frigyüket, ide csak ők, és az anyakönyvezető férnek be,- ami nagyon meghitté teszi a fogadalmat- a násznép, kissé távolabb, de annál tágasabb teremből figyelheti az eseményt.

A barlangi esküvő egyeztetését a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságán tehetik meg.

Bükki Nemzeti Park Igazgatóság
3304 Eger, Sánc utca 6.
Tel.: 36/422-700 vagy 36/411-581

A barlang telefonszáma: 46/334-130

Az esküvő megszervezésébe kalkuláljuk bele a belépőjegyeket is, melynek tételei:
Felnőtt: 900Ft/fő
Gyermek/nyugdíjas: 600Ft/fő

A barlangi esküvő ára – a terembérlet: 30 000Ft és természetesen plusz a belépőjegyek árát foglalja magában.

A személygépkocsik parkolása a barlangtól 250méterre lévő Hámori-tó mellett kialakított parkolóban, vagy a 600méterre lévő lillafüredi felső parkolóban lehetséges.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hajós esküvők

Aki elegáns és modern, exkluzív hajón szeretne házasságot köttetni,az alább felsorolt érdekes hajók közül választhat. …

Hozzászólás