Kezdőlap / Internetes üzlet / Facebook / Facebook bökés

Facebook bökés

Bökés. Egy apró kis gomb a facebook oldalán. Egy a közösségi portál sok „funkciója” közül.
Sok felhasználóban fel is merül a kérdése, hogy: na, ez vajon mire jó?
Egy időben a bökéssel kapcsolatban ez a hír, vagy inkább hivatalosnak titulált definíció keringett a világhálón: „Facebook hivatalos angol nyelvű szabályzatában áll: A bökés gomb használata, diszkrét felkérés szexuális kapcsolatra! A bökés elfogadása a kapcsolat elfogadását jelenti.” Ki-ki eldöntötte, ezt mennyire veszi komolyan, igazából szabály nincs rá, hogy ki mikor miért élhet ezzel az opcióval. De a regisztráltak többsége mókásnak vélte, és csak játéknak fogta/fogja fel. Egyetlen bökésből akár hosszú-hosszú háború is kerekedhetett, ami addig tart, amíg az egyik fél meg nem unja a visszabökést.
A gesztust vehetjük úgy, mint a való életbeli vállon bökést. Mint egy apró figyelmeztetés, hogy „hééé, vegyél már észre!”, amivel felhívhatjuk magunkra a figyelmet.
Aztán a facebookon megjelent egy olyan leírás is, mi szerint a bökés sok mindenre használható, például megbökheted a barátodat köszönésképpen, mintha annyit mondanál: helló. Ha megböksz valakit, általában viszonozza is a bökést. A többség, akik kap egy bökést, különösebb jelentőséget nem tulajdonít neki, csak visszabök, hadd örüljön neki a másik. De akár úgy is értelmezhetjük, hogy azért böknek meg minket, mert rég hallottak felőlünk, és életjelre várnak. Ha visszabökünk, megnyugodhatnak, hogy igen, élünk és virulunk. Olyan is előfordult már, hogy egy srác azért bökött meg egy lányt, mert fülig szerelmes volt belé. Kezdetét vette köztük a bökdösős harc, és a végén kiderült, hogy miért indult az egész. Végül is, figyelemfelkeltő dolognak megteszi.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Facebook megújulása

Először Új-Zélandon kezdték el azt átállást a múlt éjszaka, és egyelőre nem lehet tudni, milyen …

Hozzászólás