Kezdőlap / Internetes üzlet / Facebook / Facebook személyiségek

Facebook személyiségek

Aki regisztrált a facebook nevű közösségi oldalra, és egy csokorba gyűjtögeti az barátokat, ismerősöket, nem kell sok idő ahhoz, hogy a facebook „társadalmon” belül észre vegye a különböző kategóriákat. Amik a posztok alapján születnek. Vannak a játékos kedvűek, akik éjjel-nappal játszanak. Az üzenőfalukon nem látni mást, mint a játékban elért eredményeket, vagy bejegyzéseket arról, hogy épp milyen kellékre van még szüksége az egyik feladat teljesítéséhez. Magáról nem sok mondanivalója van.
Mindig vannak épp aktuálisan fülig szerelmes ismerősök. Nekik a profilképük is mi más lehetne, mint egy közös csókolózós kép? A rózsaszín ködbe burkolózó lány percenként tudatja a világgal, hogy neki milyen szuper pasija van, vagy közli, hogy ő mennyire boldog és hogy a felhők között jár örömében. Beszámol a leglényegtelenebb közös programról is, például, ha épp együtt vásárolgatnak.
Vannak azok, akik életük apró-cseprő eseményeit teszik közzé mindenki számára. Ők azt a típust képviselik, akik élete nyitott könyv, mert minden lépésükről beszámolnak. Kiírják, ha épp csokit esznek, vagy ha boltban voltak, ott mit vásároltak. Annyira közlésmániások, hogy nyilvánosságra hozzák örömöket, bánatukat, egyszerűen nincs olyan momentum az életükben, aminek ne szánnának külön bejegyzést. Ebbe beletartozik a jó éjszakát kívánás is.
Vannak, akik barátkozósak, akik random bejelölnek mindenkit, akit abszolút nem is ismernek, korábban sehol semmilyen kapcsolatuk nem volt, s visszaigazolod őt, az üzenőfalon köszöni ezt meg. Netán külföldiek jelölgetnek barátnak, olyanok, akik létezéséről fogalmad sem volt, nemhogy élőben esélyed lett volna vele találkozni.
Akadnak olyanok is, akiknek mindig van egy kiszemelt áldozatuk, akik körberajonganak. Nincs olyan kép, ami alá ne írnának megjegyzést, vagy lenne olyan bejegyzés, amire ne reagálnának. Ők az elsők, akik rákattintanak a „tetszik” gombra, amint feltesz az „áldozat” egy új képet.
Míg jó páran akadnak olyanok, aki némán figyelik ismerőseik sorsát, ők maguk szívesebben követik nyomon a többiek bejegyzéseit, minthogy maguk irkálnák tele a falat. nem, ők csak akkor posztolnak, ha közérdekű, vagy komoly mondanivalójuk van.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Facebook megújulása

Először Új-Zélandon kezdték el azt átállást a múlt éjszaka, és egyelőre nem lehet tudni, milyen …

Hozzászólás