Családterápia

Magyarországon sajnos kevesen ismerik a családterápiát, és még ennél is kevesebben veszik igénybe. Pedig a családban létrejövő általában megoldhatatlannak tűnő problémák szakember segítségével sokszor orvosolható. Amerikában és Nyugat-Európában már bevált módszer a családterápia. Magyarországon még a mai napig sokan megvetően gondolkodnak, a családterápiáról, hiszen nem a testi tüneteket kezeli, hanem a lelkieket. Az emberek általában válás előtt keresik fel a szakembereket, párkapcsolatuk megromlása miatt, vagy gyermekeik tűrhetetlen viselkedése az ok.
A mai világban az a nagy probléma, hogy a család modell kezd felbomlani, egyre többen élnek élettársi kapcsolatban, viszont ők nem tudnak annyira kitartani az együtt maradás mellett, mint egy házasságban élő pár.
A párkapcsolat kezdetén egy szakember már látja, hogy a pár mennyire illik össze. A legfontosabb dolog, hogy legyenek közös céljaik. A mai világban a válás hatalmas procedúra, Magyarországon általában a semmi vagyonon marakodnak, nem tudnak békésen elválni egymástól. Nincs meg a támogatás nekik. Akik családterápiára jelentkeznek, azoknál általában alig van kommunikáció, például otthon nem beszélik meg a dolgokat, nem figyelnek eléggé egymásra, inkább magukba fordulnak, ahelyett, hogy a másiktól segítséget kérnének. Teli vannak szorongással, az egyén általában úgy látja magát, hogy ő másokhoz képest értéktelenebb. A magyarok többségének nincs pozitív énképük. Nem egy eset volt, hogy válás előtt sikerült helyrehozni a kapcsolatot, ez csak akkor sikerülhet, ha legalább az egyik fél lelkében még ott van a másik iránti szeretet. Ha ez egyik félben sincs meg, akkor sajnos nem lehet mit tenni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Önvédelem nőknek

A fájdalomról és a félelemről: A legjobban a világon a fájdalomtól félünk. Ennél jobban talán …

Hozzászólás