Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / Felnőttkori pattanások és hegek ellen háziszerekkel

Felnőttkori pattanások és hegek ellen háziszerekkel

A felnőttkori pattanások is frusztrálóak lehetnek, különösen, hogy sokan úgy gondolják, ezt a problémát a serdülőkor után elfelejthetjük. Míg a tinédzserkori pattanások lassan maguktól elmúlnak, a felnőttkoriak sokszor még makacsabbnak bizonyulnak. Néhány egyszerű módszerrel csökkenthetjük a kellemetlen panaszokat.
A szódabikarbóna hatásos mind a pattanás, mind az utána maradó hegek ellen. Lúgosító hatása miatt elpusztítja a pattanást okozó baktériumokat, bőrradírként alkalmazva eltávolítja az elhalt sejteket és az elszíneződéseket. Naponta használhatjuk, mert nem irritálja a bőrt és nem okoz gyulladást vagy kivörösödést. Keverjünk össze egy kiskanál szódabikarbónát néhány csepp vízzel, majd ezt a pasztát masszírozzuk be gyengéden a bőrünkbe. Fél perc után mossuk le.
A citromlé savassága miatt világosítja a hegeket és eltávolítja az elhalt sejteket, kitisztítja a pórusokat. Hígítatlanul is használhatjuk akár minden nap, bár az érzékenyebb bőrt irritálhatja. Egy vattapamacsot itassunk át citromlével, és arctisztítás után töröljük át vele a bőrünket, különös tekintettel az elszíneződött területekre. Hagyjuk megszáradni a citromlevet a bőrünkön, mielőtt lemosnánk.
Hidratáló krém helyett használhatunk olívaolajat, amely táplálja a bőrt és nem tömíti el a pórusokat. Pattanásos bőr esetén is nyugodtan alkalmazhatjuk, fellazítja az elhalt sejtek rétegét, így a hegeket is gyógyíthatja. Kis mennyiség bőven elég belőle, néhány cseppet masszírozzunk be arcbőrünkbe, a heges területeken akár több percig is.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Hozzászólás