Kezdőlap / Egészség és fitness / Férfi problémák / A korai magömlés rizikófaktorai

A korai magömlés rizikófaktorai

Eltérő lelkialkata van-e a korai magömlésben szenvedő férfinek?
Több orvos észlelte, hogy a páciensek hajszoltak, labilisak, néha szorongók. Ez a magyarázat valószínűbbnek tűnik, mint az előbbi: a magömlés jelenségét a szimpatikus idegek ingerlése hozza létre, és tudjuk, hogy a szimpatikus idegrendszer az ideges emberekben túlfeszített állapotban van.
Természetesen a pszichoanalitikusok véleményt nyilvánítottak e témában. Egyesek közülük azt állítják, és ebben néha igazuk is van, hogy a korai magömlésben szenvedő férfi igazából nőgyűlölő, aki ki akarja zárni az asszonyt az élvezetből. Mások a lét miatti szorongást vagy azt a legyűrhetetlen szorongást kárhoztatják, mely egyes emberek gyermekkorában keletkezett. mikor szüleik elhagyták őket. Mások még az emberiség „gyerekkorába” is visszamentek: mialatt az élőlények szeretkeznek, sebezhetőbbé válnak és ellenségeik könnyen megtámadhatják: sőt és le is győzhetik őket.
A tudatalattiba ekképpen begyűjtött és generációrói generációra átörökített emlékek hozzájárulhattak ehhez a sok emberben jelen lévő leküzdhetetlen szorongáshoz.
A korai magömlésben szenvedő két férfitípus
Az utolsó elemzés után a vizsgált férfiak általában az alábbi két csoportba sorolhatók:
– Jelenleg olyan partnere van, aki már igent mondott (vagy mondhat), és emiatt igen felfokozott a belső izgalma, vagy pedig péniszének érzékenysége olyan nagy, hogy hamar elkerülhetetlenné válik a magömlés, jelentős kéjérzés kíséretében. Olyan öröm ez, amit nem érezhet ilyen hatalmasnak többé, ha különböző kifogások miatt túl sokáig visszatartja spermája kiáradását.
– Vagy a behatolás után, a pénisz első mozdulatainál, teljesen meglepi őt a váratlan magömlés.
A férfiak e két csoportjának közös vonása a mélységes szorongás, mely az élet korai szakaszának szexuális érzéseihez társult. A menekülés az élőlények egyik legalapvetőbb viselkedésformája, a harccal és a behódolással együtt ezek biztosítják a védelmet a gátlás egyik formája által, ami jelen esetben a magömlésbe való menekülés.
Ezek a különböző okok nem összegeződnek-e túl gyakran?
Igazából a korai magömlés olyan betegség, amit többféle ok együttes hatása okoz: ha egy férfi rendszerint szorongó, az asszonyé lesz a vezető szerep, sőt számolni lehet azzal, hogy ismételten ugyanolyan típusú nőt választ, túl igényeset. Soha nem szabad elfelejteni azonban, a környezet kedvező vagy kevésbé jó feltételeit, amelyek közepette a szexuális aktus lejátszódik: egyik vagy másik fél hibájából ez néha olyan ellenséges, hogy senkit nem döbbent meg, ha a közösülések katasztrófába torkollanak.
Ritkán előfordul, hogy ezek a gyászos esetek elenyésznek, és mialatt továbbra is fennáll a korai magömlés, mégis megfelelő ideig tartó aktust él át a férfi és a nő, amely együttes orgazmussal végződik. Majdnem minden páciens, aki hajlandó beszélni működészavaráról, felidéz olyan szexuális aktust, amely maradandó élménye volt.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A férfiak kopaszodása

A férfiak zöme tapasztalja fájóan, hogy először a homlokuk magassága nő meg. Többen kétségbeesetten fedezik …

Hozzászólás