Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / Feng shui a hálószobában

Feng shui a hálószobában

A kínai feng shui egyfajta ezoterikus filozófia, miszerint a környezetünkben lévő tárgyak elhelyezkedése befolyásolja a körülöttünk levő energiákat – akár pozitív, akár negatív irányba- melyek
meghatározzák egészségünket, gazdagságunkat és szerelmi életünket így érdemes összhangban élnünk a minket körülvevő világgal.
A kínaiak hisznek abban, hogy minden tárgyat a chi energia hatát, amelyet hagyni kell szabadon áramolni. Minél jobb a chi áramlása, annál jobb az egyén kapcsolata a környezetével.
Ha párkapcsolatunkon szeretnék javítani, illetve nyugodtabb környezetet szeretnénk íme néhány jótanács:
Ne tartsunk semmiféle elektromos eszközt a hálószobában, ezenkívül a növények tartását is hanyagoljuk. Fontos a friss levegő, ennek érdekében szellőztessünk sokat. Legyen megfelelő, állítható világítás, ezért célszerű inkább több kisebb, kevésbé erős fényű lámpát tartani.
A festéshez inkább halvány, harmóniát sugárzó színeket használjunk. Az ágy legyen könnyen megközelíthető minden oldalról, ne legyen az ajtó előtt. Többnyire tartsuk csukva az ajtókat.
A falakra ne tegyünk túl sok képet, ha mégis akkor ezek kellemes emlékeket idézzenek, vagy vágyaink szerepeljenek rajta, semmiképp ne keltsen bennünk magányt, rossz érzéseket.
Fontos, hogy az ágy közelében ne legyen tükör, mert ez akár rémálmokat okozhat.
Szögletes formákat sem ajánlott alkalmazni. Kiegyensúlyozottságot jelent viszont, ha a dekorációkat párosával helyezzük el, de ezek ne csobogók, szökőkutak, vagy egyéb vízzel kapcsolatosdolgok legyenek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Hozzászólás