Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / Feng shui a hálószobában

Feng shui a hálószobában

A hálószobának a legfontosabb része az ágy. Ahhoz, hogy a fekvőhelyünkön maximálisan kipihenten és fitten ébredjünk, ahhoz jól kell aludnunk. A feng shui segít nekünk ebben. Ősidők óta az emberek nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a hálószoba megfelelően legyen kialakítva. De mi alapján vásároljuk meg az ágyunkat és mi alapján helyezzük el a szobában?
Amennyiben nem megfelelően helyezik el a hálószoba legfontosabb kellékét, bizony kialvatlanul, kedvetlenül és rosszkedvűen ébredhetünk akár minden nap, ami kihat a családi életünkre, mindennapi teljesítőképességünkre és munkahelyi teherbírásunkat is rossz irányba befolyásolja.
A hagyományos feng shui arról szól, hogy – jelen esetben – a hálószobában az ágy területén legyen a legtöbb levegő és energia.
tudományos kutatások azt mutatták ki, hogy az emberi testet energiamező veszi körül és ezt az energiamezőt kell akadálymentesíteni alvás közben is.
Amennyiben az emberi energia és a föld mágneses mezője megfelelően összekapcsolódik, abban az esetben megfelelő az áramlás.
A legmegfelelőbb az ágy elhelyezkedése szempontjából a Dél-Észak elrendezés. Az ágyat az ajtótól legtávolabbi részre helyezzük. A hálószobában ne, vagy kevés tükör legyen és semmiképpen ne az ajtóval párhuzamosan (vagyis amikor a szobába lépve azonnal meglátod magad a tükörben). Az ágy felett ne legyen gerenda, mert szétválaszthatja a párkapcsolatodat. Amennyiben ez nem megoldható, akkor semmiképp ne legyen az ágy felett keresztbe a gerenda. A lehető legjobb, ha a hálószoba négyzet vagy téglalap alakú és egy ajtaja van. Ne nyíljon a hálószobából fürdőszoba vagy vécé.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Hozzászólás