Kezdőlap / Divat-szépség / Az orrplasztika következménye

Az orrplasztika következménye

A betegek gyakran szokták megkérdezni, hogy a szaglóképesség nem csökken-e vagy nem vész-e teljesen el a műtét következtében. Erre a kérdésre határozott nemmel válaszolhatunk. A szaglásban szerepet játszó idegeket ugyanis a beavatkozás teljesen érintetlenül hagyja. Ugyanilyen kevéssé rontja az orrplasztika a légzőtevékenységet. Éppen ellenkezőleg, sokszor a légzési zavar hátterében lévő okot is megszünteti a beavatkozás – például a ferde orrsövényt – és ebben az esetben a műtét után a légzési zavar is megszűnik.
Egy csúnya orr oldalnézetben még sokkal zavaróbb lehet, mint szemben, hiszen profilból az orrhát minden egyes kis görbületét észrevesszük, és az orr nagysága is így tűnik fel leginkább. Igaz, hogy a profilnak nincsen akkora jelentősége, mint a frontálisan – tehát szembe nézve – nyújtott benyomásnak, de azért a nem szép arcél mindenképpen nagyon kedvezőtlen hatású lehet. Akinek ilyen a profilja, az általában nagyon is tisztában van ezzel a hiányosságával. Csak egyszer kell alaposan megfigyelni egy ilyen, esztétikailag kevéssé vonzó profilú embert, rövidesen észre fogjuk venni, hogy mennyire rögzült – azt is mondhatnánk, hogy néha már szinte kényszeres – szokásává vált, hogy mindig csak szembe fordított arccal helyezkedjék el, hogy mennyire el akarja kerülni, hogy profilját beszélgetőtársa láthassa.
Magától értetődik, hogy az arcél jellegét nem csupán az orr, hanem az áll és a homlok vonala is meghatározza, de az ajkaknak is fontos jelentőségük van. Az ideális profilt nemcsak a képzőművészek szerették volna pontosan meghatározni, hanem az úgynevezett filozófiai esztétika is foglalkozott a kérdéssel az elmúlt évszázadok során.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás